"Murat Özcan'ın sözü senettir, çünkü biz sahadan geliyoruz"

Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyesi Meclisleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı Belediye Başkanlığı aday adaylığını ilan etti ve resmi başvurusunu büyük katılımlı bir basın toplantısı ile gerçekleştirdi. 

SİYASET 18.11.2023, 17:21 18.11.2023, 19:01
"Murat Özcan'ın sözü senettir, çünkü biz sahadan geliyoruz"

Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyesi Meclisleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı Belediye Başkanlığı aday adaylığını ilan etti ve AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nda resmi başvurusunu da yoğun katılımlı bir basın toplantısı ile gerçekleştirdi. Özcan'ın aday adaylığı başvuru ve açıklaması hem partililerden hem de medyadan yoğun ilgi gördü. 

Murat Özcan konuşmasında, "Bugün dışarıda rahmet yağıyor. Bu havada buraya gelerek büyük teveccüh gösterdiğiniz ve buraya da rahmet getirdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Değerli yol arkadaşlarım, hayatımızda bazen dönüm noktaları oluyor. Doğduğumdan beri 50 yıldır yaşadığım bu memlekette hayat hikayemiz Odunpazarı'nda başladı. Huzur mahallesinde doğan, ilkokulu orada okuyan, ortaokul ve liseyi Akarbaşı'nda Cumhuriyet Lisesi'nde bitiren, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan, ailesi 1960'lı yıllarda Taşbaşı'nda ticaret temellerini attığı bir şirketin bugün de sahibi olan, 32 yıldır bizahati esnaflık yapan, evlendiğinde bu ilçede oturan, yani her zaman Eskişehir'i ve Odunpazarı'nı önceleyen bir hayat hikayemiz var. 2014'te başlayan teşkilat tecrübemiz ve çalışmamız sırasıyla Çevre ve Şehircilik Birim Başkanlığı, Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı ile devam etti, 2018 yılında il başkanlığına vekalet ederek sürdürdüğümüz teşkilat tecrübemizi 2018 yılında seçim sonrası arkadaşlarımıza devrettik. Çok dualar aldık ve o dualarla bir yerlere geldiğimizin farkındayız. Sonrasında partililerimizi isteği ve teveccühü ile meclis üyesi olduk, Odunpazarı ve Büyükşehir Meclisleri'nde görevler aldık. Meclis üyesi arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Ve 4,5 yıl boyunca hem Büyükşehir hem de Odunpazarı belediye meclislerinin grup başkanvekilliğini yürüttüm" dedi. 

"Her görevde özveri ile çalıştık"

Özcan, "Biraz da karakterimiz gereği, bulunduğumuz her görevde o göreve has özel özveri ve çalışmalarla sürdüğümüz görevlerde, her zaman söylediğimiz gibi, standart işlerle standart sonuçlar ortaya çıkar. Bu görevlerde bulunan herkesin özverili çalışarak oralara farklı bir hava katması gerektiğini düşünenlerdenim her zaman. Ve bu görevlerin veballi görevler olduğunu düşünüyorum. Eğer kendinizden bir şey katmayacaksanız öyle yerlerde görev almamalısınız. Eskişehir halkının ve teşkilatımın da takdir buyuracağı üzere, 4,5 yıldır hem Büyükşehir'de hem de Odunpazarı'nda çok özel anlarda özel insiyatifler alarak özel görevlerde ve çalışmalarda bulunduk" diye konuştu. 

"Desteklerinizle AK Parti'nin Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığımı ilan ediyorum"

Özcan, "4,5 yıldır dile getirilen bir şeyi bugün ilan ediyorum. Ve desteklerinizle birlikte, AK Parti'nin Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığımı bugün ilan ediyorum" dedi. 

"Sadece kendi tabanımızdan değil, Millet İttifakı bileşenlerinden de oy alacağız... Belediye başkanı olmak isteyen her gönüle dokunmak zorunda"


Murat Özcan, "En iyi siyaset yapma yönteminin dua almak olduğunu her zaman söyledik. Duasını aldığınız vatandaşın oyunu mutlaka alırsınız. Sadece Eskişehir özelinde kendi tabanımızın oyunu almakla bu belediyeleri alamayacağımızı çok iyi biliyoruz. Peki ne yapacağız? Millet İttifakı bileşenlerinden de oy almak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çok özel dostluklar biriktirdik. Ve en çok güvendiğimiz nokta da o dostluklardır. Eğer belediye başkanı olmak isteyen biri yola çıkıyorsa muhakkak her gönüle dokunmak zorunda olduğunu iyi bilmelidir. Ve bizim en önemli özelliğimizin bu olduğunu da buradaki dostlarımızın çok iyi bildiğinin farkındayım. Toplumun her kesiminden çok ciddi bir kesimin teveccühüne sahip olduk elhamdülillah. Bunu da yaptığımız insani birikimlere borçluyuz. Bunu siyasete de yansıttık bu zamana kadar, inşallah bundan sonra da yansıtıp bu birlikteliğin devam etmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" diye konuştu. 

"CHP'li belediye başkanına karşı yaptığımız muhalefeti ve ciddi emeğimizi kimse inkar edemez"

Murat Özcan, "Odunpazarı'nda birçok aday adayı var. Siyaset hesap işi değil, nasip işidir. Bu görevi birçok arkadaşımızın istemesi kadar doğal bir şey yoktur. Partimizin vereceği karara da hepimizin saygı duyacağından kimse şüphe duymasın. Şunu da belirtmeliyim. Teşkilatımla, meclis üyesi arkadaşlarımla beraber grup başkanvekilliğini yaptığım Odunpazarı Belediye Meclisi'nde CHP'li belediye başkanına yapmış olduğumuz muhalefetin getirmiş olduğu çok adaylı teveccühten dolayı da ancak gurur duyarız. Burada da ciddi bir emeğimiz olduğunu kimse inkar edemez. Artık yeni tarzlar oluşturduk ve bundan sonra da devam edecek. Allah nasip eder aday yapılırız, Allah nasip eder ve halkımız isterse belediye başkanı oluruz. Eğer olmazsak, bu zamana kadar olan olur. Tırnaklarla kurduğumuz bir işimiz, çok geniş bir ailemiz var. Onlara büyüklük yapmaya her zaman olduğu gibi devam ederiz. Rahmetli Erbakan'ın dediği gibi 'hayat içinde bir kum tanesi kadar' bir hadiseye dönüşür. Bu ilçede büyüdük, çalıştık, siyaset yaptık, STK'larda görev aldık. Şehrin sorunlarına bizim kadar hakim çok az insana rastlayabilirsiniz" dedi. 

"'Murat Özcan'ın sözü senettir' şiarını inşa etmiş biri olarak..."

Özcan, "Ne gibi projeleriniz var, diye de sorabilirsiniz. Ama projelerimiz için adaylığımızı ve lansmanı beklemek kurumsal bir etik gereğidir. Ama öncesinde şunları söyleyebilirim. Bu şehirde nelerin yapılmadığını çok iyi biliyoruz. Noterden verilen bazı kelafetlerin, bizim kendi sözümüzle verildiği bir ortamdan geliyoruz. Biz elalem gibi değiliz. 'Murat Özcan'ın sözü senettir' şiarını kendi sosyal hayatında inşa etmiş biri olarak benden şu anki belediye başkanı gibi, 'nasıl olsa yapamazsan bahanesi bol olur' diyecek birisi değilim. Biz bir şey söylediğimizde, bizi tanıyanlar bunları yapabileceğimizi çok iyi bilirler. Dolayısıyla, daha önce rakibi ile vaat yarışına giren ve bugün yüzlerce projenin yapılacağını lanse eden bugünkü belediye başkanı maalesef verdiği sözlerin yüzde 40'ını bile gerçekleştiremedi" dedi.

"Ceketimizi çıkarıp bu sorunları çözme azmiyle yola çıkıyoruz"

Özcan, "Biz bahane üreten değil çözüm üreten bir yapımız olduğu için bizden böyle yaklaşımları kimse beklemesin. Ama şu da çok iyi bilinsin, hiç proje açıklamayacak değiliz. Bazılarının hayal edemeyecekleri şeyleri bizim gerçekleştirebileceğimizi herkes çok iyi bilir. Çünkü biz sahadan geliyoruz. Halının altına süpürüle süpürüle bugün Eskişehir'in sorunları dağ gibi büyümüştür. Bugün ceketimizi koysak kazanırız diyenlere karşı, ceketimizi çıkartıp bu sorunları çözme azmiyle yola çıkan adayların yarışı olacak bu yarış" diye konuştu. 

Murat Özcan: Odunpazarı için Odunpazarı'nı kazanmak zorundayız - Detaylar için tıklayın

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@