Murat Özcan: Odunpazarı için Odunpazarı'nı kazanmak zorundayız

Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyesi Meclisleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı Belediye Başkanlığı aday adaylığını ilan ettiği açıklamasında, Odunpazarı'nın sorunlarına ve geleceğine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 18.11.2023, 18:42 28.12.2023, 11:16
Murat Özcan: Odunpazarı için Odunpazarı'nı kazanmak zorundayız

Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyesi Meclisleri AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı Belediye Başkanlığı aday adaylığını ilan etti ve AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nda resmi başvurusunu da yoğun katılımlı bir basın toplantısı ile gerçekleştirdi. 

Özcan konuşmasında aday adaylığı ilgili açıklamalarının yanı sıra, Odunpazarı'nın sorunlarına, taleplerine ve geleceğine ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu, mevcut CHP'li belediye başkanı Kazım Kurt'a eleştirilerini yine sakınmadı... 

"10 yılda imar yapamayan bir belediye oraları 100 yıl da olsa dönüştüremez... AK belediyecilik gerekli"

Murat Özcan konuşmasında, "Değerli arkadaşlar, bu şehirde şunu herkes iyi bilsin ki, Huzur, Karapınar, Erenköy, Gündoğdu, Küçük Sanayi Sitesi... Tüm dönüşüm alanları içindeki projeleri yıllardır belediyelerle kurumlar tartışıyorlar. Hiçbir belediye desteği olmadan hükümetin bir yeri dönüştürme şansı olmadığı gibi, belediyenin kendi yetki alanında olan yerlerin de hiçbiri dönüşememiştir. Eğer AK Partili eski belediye başkanları olmasaydı Ihlamurkent, Vadişehir, Söğütönü gibi yerler Eskişehir'e kazandırılmasaydı, bugün şehrin imar ve nüfus anlamında ne kadar daralacağını tahmin bile edemezsiniz. Karapınar'da ilk etabı başaran yine AK Partili bir belediyedir. Sayın Burhan Sakallı'ya da buradan selam olsun. 10 yıldır Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi'nin dönüşemiyor olması... 10 yılda imar yapamayan bir belediye oraları 100 yıl da olsa dönüştüremez. Biz Allah'ın izniyle, net şekilde söyleyelim, vatandaşlarımızdan şunu rica ediyoruz. Gündoğdu, Küçük Sanayi Sitesi, Karapınar'ı, dönüşüm alanlarını ilk 5 yılda dönüştüremeyen bir belediye başkanını lütfen seçmesinler. Bunların ne başka bir döneme aktarılacak zamanı kalmıştır, ne de gücü kalmıştır" dedi. 

"O rant, 100 yıldır o arsanın nöbetini bekleyen gariban vatandaşların olacak"

Murat Özcan, "Bu bölgeleri garibanlaştıran, metruk hale getiren belediye zihniyeti, açık ve net söylüyoruz, bu bölgelerde inşaat yapmayan isteyen vatandaşlarımıza sesleniyorum, yapmayın bizi bekleyin. Bizler burada ada bazında emsalli, Vadişehir, Ihlamurkent, Söğütönü gibi imarlaşmasını sağlayarak çok geniş bir alanda imar alanları kazandıracağız. O rant, 100 yıldır o arsanın nöbetini bekleyen gariban vatandaşların olacak" diye konuştu. 

"Eskişehir ve Odunpazarı'nı depreme hazır hale getireceğiz"

Murat Özcan, "Birçok projemiz hazır. Ama en önemli yapacağımız işlerden biri de şu. Bu şehir 50-100 yıl arası zaman aralığında büyük depremler üretiyor. Ve maalesef bu zamana kadar belediye eliyle yapılmış en ufak bir depreme hazırlık yok. Bahsettiğimiz imar dönüşümleri zaten bir bölümünü çözecek ama, eskiden yapılmış 7-8 katlı 50-60 yıllık alanların nasıl dönüştürüleceği konusunda da çalışmamız var. Ve bu çalışma Türkiye'de belediyelere örnek gösterilecek bir çalışma olacak. Öyle bir sistem hazırlıyoruz ki, cep telefonlarınıza belediyemizden indirilen bir uygulama ile neredeyseniz bir afet olduğunda nerede toplanılacağını, altyapı ile ilgili bilgilere kadar acil bir önlemi ilk geldiğimiz gün yapmayı düşünüyoruz. Şehri dönüşüme hazırlamak en büyük iddialarımızdan biri olacak. Ancak daha büyük iddiamız şu olacak ki, hanımefendileri ve gençleri bekleyen projelerimiz de olacak. Çok önemli projelerimiz var. Hanım efendilerin ailelerine katkı sağlayacak projelerimiz de var. Allah nasip ederse bunları da göreceksiniz" dedi. 

"Halkın parasıyla Murat Özcan'ın hayallerini gerçekleştirmeye gelmiyorum, halkın hayallerini gerçekleştirmeye geliyorum"

Murat Özcan, "Ne söylersem söyleyeyim, bunun altyapısını ve projesini de sizlere açıklayacağız. Ama en önemlisi, şehrin STK'ları, Oda'ları, geniş kitleleri ile oturup şehrin nelere ihtiyacı olduğunu da beraber görüşeceğiz. Halkın parasıyla Murat Özcan'ın hayallerini gerçekleştirmeye gelmiyorum arkadaşlar, ben halkın parasıyla halkın hayallerini gerçekleştirmeye geliyorum.Odunpazarı'nın dokunuşunu herkese hissettireceğiz Allah'ın izniyle." diye konuştu. 

"Kazım Kurt, en az yatırımlı yıllar rekorunu kırdı Odunpazarı'nda! Eğer AK Parti bu belediyeyi almazsa yine 4 yıl boyunca bahane üretecekler"

Murat Özcan, "Odunpazarı Belediyesi'nin şu anki yönetimi, kendisinden önceki 20 yıllık yönetimlerden daha fazla bütçe üretmiş, ama toplamlarından daha fazla da borç üretmiş. Bu borcu üretirken de, çok anlamlı yatırımları maalesef yok. Tarihinin en az yatırımlı yılları bugünkü CHP'li sayın Kazım Kurt'un yönettiği belediye döneminde olmuş. Yüzde 9,7 rekordur! Normalde insanlar hizmet rekoru ile anılır ama, hizmetsizlik rekoru da sayın Kazım Kurt'a nasip olmuş. Bu yılki bütçesi 1 milyar 300 milyon lira arkadaşlar. Bu belediyenn önemli bir bütçesi var. Ama halkın sorunlarını çözmek için çok da mahir davranmamış. Ne zaman mahir davranmışlar biliyor musunuz? 2019 seçimi öncesinde öyle bir yönetmişler ki, yüzde 15 bütçe açığı vermişler. CHP'li belediyelerin klasik bir yöntemidir. 4 yıl bahane üret çalışma, boçları kapat, seçime bir yıl kala öyle bir borç yap ki, bir sonraki 4 yıl da onu öde, seçimi kaybedersen de gelen kişi bir şey yapamasın borç ödemek yüzünden... Bu belediyeyi şunun için almak zorundayız. Eğer AK Parti bu belediyeyi almazsa, bunlar yine 4 yıl boyunca çeşitli bahanelerle karşınıza çıkacaklar" dedi. 

"Tamamlamak bize nasip olacak herhalde"

Özcan, "Bugün halka dokundukları bir projeden bahsedemezsiniz. İşte şurada Hamamyolu var, görüyorsunuz. 7 yıl önce bugünkü 6-7 milyon dolara yapılmış bir proje. Dışarıdan parayla ödül alabilirsiniz, ama bugün o proje Hamamyolu'na yakışan bir proje değildir. Acil revizyon gerekmektedir. Daha önce iki dönemde AK Parti üç adet kapalı pazaryeri yaptı ama bu belediye iki dönemdir bir tane yapamadı. Normalde 29 Ekim'e yetiştirecekleri Yenikent kapalı pazar yerini de yılbaşına diyorlar. Bana kalırsa seçime bile yetişemez durumda. Bizim tamamlamamıza nasip olacak bir yer olacak" diye konuştu. 

"CHP'li yönetim satmadık gayrimenkul bırakmadı"

Murat Özcan ayrıca, "Bu belediye, kendinden öncek yönetimlerin bıraktığı taşınmazları, gayrimenkulleri satarak da bu zamana kadar gelmiştir. Yani, bu belediyeye miras yedi belediye de diyebiliriz. Üretip de satabilecekleri herhangi bir gayrimenkul yoktur. Odunpazarı'nda satılabilecek fazla bir gayrimenkul de kalmamıştır" dedi. 

"Biz kazanırsak Odunpazarı Belediyesi militanca ve partizanca da yönetilmeyecek"

Murat Özcan, "Bugün çıktığımız yolda, Allah nasip ederse, büyüklerimiz takdir ederse, sizler de destek verirseniz, böyle bir lütufla karşılaşırsak bunu nasıl yerine getireceğimizi biliyorsunuz. Tahmin ediyoruz, 10-15 gün içinde Büyükşehir Belediye Başkan adayımız da belli olur. O da belli olduktan sonra, önce Büyükşehir ile ilgili neler yapacağımızı anlatırız, çünkü bununla ilgili de hazırlıklarımız var, adayımızla konuşuruz. İlçeler açıklandığında da kendimizle ilgili takdiri de görürüz. AK belediyeciliği ile bu şehri tanıştırmanın vakti geldi, geliyor. Biz kazanırsak Odunpazarı Belediyesi militanca ve partizanca da yönetilmeyecek. Bu memlekette bize teveccüh gösteren herkese biz de teveccüh göstereceğiz kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. 

"Murat Özcan'ın sözü senettir, çünkü biz sahadan geliyoruz" - Detaylar için tıklayın

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@