Murat Özcan: Siyaset, 'Biz daha iyisini yapabiliriz' demektir

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'dan siyaset dersi...

SİYASET 06.06.2023, 20:47 06.06.2023, 21:16
Murat Özcan: Siyaset, 'Biz daha iyisini yapabiliriz' demektir

Eskişehir'de Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşen Odunpazarı Belediye Meclisi'nde yine AK Parti ve CHP grubu arasında tartışmalar yaşandı. CHP'li meclis üyelerinin AK Parti ve Hükümete yönelik eleştirilerine AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'dan siyaset dersi gibi bir cevap geldi... 

"AK Parti'nin yaptıkları hizmetleri Eskişehir'den çıkartırsak, bir Avrupa kenti olmaktan çıkar, Avrupa'nın bir köyüne dönüşür"

CHP'li meclis üyelerinin önceki meclis toplantılarında olduğu gibi ülke siyaseti ile ilgili eleştirileri sonrasında söz alan Murat Özcan, "Seçimden çıkalı bir hafta oldu. Halkın bize vermiş olduğu yetki bu eleştirilerin çok da doğru olmadığını göstermektedir. Eskişehir'de AK Parti'nin yapmış olduğu yatırımları şöyle bir noktasal olarak göstermek isterdim aslında. Eğer meclis üyemizin dediği gibi AK Parti bu ülkede çok fazla hizmet yapmadı gibi bir durumla karşı karşıya kalacaksak şayet, o hizmetleri çıkardığınızda Eskişehir bir Avrupa kenti olmaktan çıkar, Avrupa'nın bir köyüne dönüşür. Biz bu memlekette neler yaptık, inşallah bir gün gündem dışı söz alıp biz de arkadaşlara bir brifing veririz, bu konuda bir eksiklik hissediyorum. En kısa zamanda bunları hazırlayıp bir brifing vermek isterim doğrusu" dedi. 

"Siyasetin asıl iddiası, biz daha iyisini yaparız iddiasıdır. Halkımız algıyla değil, gerçeklerle siyaset yapılması gerektiğini sandıkta gösterdi"

Murat Özcan, "Sayın genel başkanları, hatta belediye başkanları Kazım Kurt da dahil olmak üzere "Adam kazandı, seçimde bir hile hurda yoktur" görüşündeyken, zaten AK Parti iktidarlarında hiçbir zaman olamaz... Dolayısıyla "Adam kazandı" arkadaşlar. O gün de söyledim. Türkiye genelinde CHP'ye, Eskişehir özelinde de AK Parti ve Cumhur İttifakı'na verilecek bir mesaj var halk tarafından. Siyaset sosyolojiyi okumak demektir. Siz eğer o sosyolojiyi okursanız başarılı olursunuz, okuyamazsanız olamazsınız. Biz Eskişehir'de, siz de Türkiye genelinde halkın vermiş olduğu ödevlere çalışın. Bir dahaki seçimde inşallah bu ödevleri çalışmış siyasetçiler olarak halkın karşısına çıkarız. Allah nasip ederse de bu anlamda 2024 yılında da karşınıza çıkacağız. Seçimin ikinci raundu da 31 Mart seçimleridir. Ama biz sizin gibi burada 'AK Parti 20 yıldır hiçbir şey yapmamıştır' diyerek yapılanları da karikatürize etmeye çalışmayacağız. Biz neler yapıldığını da söyleriz, neler yapılmadığını da söyleriz. Çünkü siyasetin asıl iddiası, yapılanlardan daha çok biz daha iyisini yaparız iddiasıdır. Yoksa, seçimde de gördük, bir takım dezanformasyon ve algı operasyonları ile siyaset yapılamayacağını, halkın gerçekleri ile siyaset yapılması gerektiğini halkımız sandıkta göstermiştir. Yapılmış bir hizmeti hiç yapılmamış gibi göstermek halkın hoşuna giden bir üslup değildir. Klasik siyasetçileri uyarıyorum. Hem bizim açımızdan hem de sizin açınızdan değerlendirmeniz gereken bir durumdur" diye konuştu. 

Kazım Kurt resmen sobelendi! Murat Özcan hemen yakaladı - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@