Nabi Avcı: Tarihî seçim kadar kul hakkı da önemli!

AK Parti Eskişehir Genişletilmiş Danışma Meclisi toplantısı AK Parti Genel Başkanvekili Prof.Dr. Numan Kurtulmuş'un da katılımı ile gerçekleştirildi. Kurtulmuş öncesinde konuşan Prof.Dr. Nabi Avcı iki konuda AK Partilileri uyardı.

SİYASET 17.11.2022, 19:52 18.11.2022, 01:09
Nabi Avcı: Tarihî seçim kadar kul hakkı da önemli!

AK Parti Genel Başkanvekili Prof.Dr. Numan Kurtulmuş'un da katıldığı AK Parti Eskişehir Genişletilmiş Danışma Meclisi toplantısı geniş bir katılımla gerçekleştiriliyor.

Numan Kurtulmuş öncesinde konuşan Prof.Dr. Nabi Avcı kısa konuşmasında iki önemli konuda AK Partilileri uyardı. 

"Rahat bırakmayacaklarının işaretini Taksim'de verdiler... Bu seçim de o nedenle tarihî bir seçim"

Prof.Dr. Nabi Avcı, "Bir seçim dönemine daha girdik. Bu dönemlerde hep bugüne kadar bu seçimin çok kritik olduğunu, tarihi olduğunu, bir dönüm noktası olacağını söyleye geldik. Hatırlıyorum, 2011 senesinde ilk defa milletvekili adayı olduğumda bir televizyon programında demiştim ki, 'Bu seçim çok önemli Türkiye'ye bir 10 sene lazım. 10 seneyi kazasız belasız atlatırsak artık bizi kimse tutamaz. 11 sene oldu. O kazasız belasız sakin 10 seneyi bir türlü yakalayamadık. Tüm bu badirelerden çok şükür, Allah devlete, millete zeval vermesin duaları ile geçtik. Şimdi de aynı şeyi söylüyoruz. Bize 10 sene daha. Ama rahat bırakmayacaklarının işaretini Taksim'de verdiler. Bu seçim o nedenle bundan öncekiler gibi tarihi bir seçim" dedi.

"Bu süreçte en çok dikkat etmemiz gereken de kul hakkıdır"

Prof.Dr. Nabi Avcı, "Bu dönemlerde tabii kadrolarda değişiklikler olur. Milletvekili adayları olur. Bir sürü makam ve mevkiye adaylar olacak. O adayların bir kısmını da artık avaş yavaş buralarda görmeye başladık. Ben Kurban Bayramı törenlerinde, seçimler yaklaşırken ne kadar kuvvetli bir teşkilat olduğumuzu o zaman göreceksiniz demiştim. Şimdi onu görmeye başladık. Hayırlı uğurlu olsun tüm arkadaşlarımız için, ama bu süreçte en çok dikkat etmemiz gereken de kul hakkıdır. Kul hakkı dediğimiz de kimsenin aleyhinde dedikodu yapmamak, iftira etmemek, yıpratıcı söylemlerden kaçınmak... Bu her insanın üzerine düşen bir vecibedir, ama özellikle bu dönemde siyasete soyunan arkadaşların da bu temel ilkeye riayet etmeleri gerekir. Aksi halde yaptığınız siyaset değildir, onun adı başka bir şeydir, o da size yakışmaz" diye konuştu. 

Nabi Avcı konuşmasına son verirken de, "Şimdi mikrofonu değerli dostum, aziz kardeşim Numan Kurtulmuş Bey'e takdim edeceğim. Onu da dikkatle dinleyeceğinizden eminim. Gençler yine ortak tezahürat yaparken gene bir köşeye sıkışmışlar. 20 senedir anlatamadım, slogan atarken tüm salona dağılacaksınız, her yerden ses geliyor gibi olacak. Yine gidip orada kümeleniyorsunuz. Allah yardımcımız olsun. Hepinizi hürmetl, muhabbetle selamlıyorum" dedi. 

AK Parti Eskişehir Genişletilmiş Danışma Meclisi'nde AK Parti Genel Başkanvekili Prof.Dr. Numan Kurtulmuş da bir konuşma yaptı. 

Numan Kurtulmuş: Eskişehir tüm gücüyle Erdoğan'a sahip çıkıyor - Detaylar için tıklayın

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@