Nebi Hatipoğlu: Başkası aday olsa da vargücüyle çalışacağım

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Büyükşehir adayı olmak için mi AK Parti'ye geçtiniz, aday gösterilmezseniz ayrılır mısınız?" sorusuna bu yanıtı verdi: "Cumhurbaşkanımız beni aday göstermek isterse kabul ederim, ancak başkası aday olursa da kendim aday olmuş gibi gece gündüz çalışacağım, Eskişehir Büyükşehir'i AK Parti'ye kazandıracağım."

SİYASET 20.11.2023, 16:33 20.11.2023, 16:46
Nebi Hatipoğlu: Başkası aday olsa da vargücüyle çalışacağım

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 

Hatipoğlu, bir gazetecinin, "İYİ Parti’den ayrılma gerekçelerinizden birinin büyükşehir adayı olduğunu söylemiştiniz. Şimdi anladığımıza göre AK Parti’den büyükşehir belediye başkanı olmak gibi bir gayeniz var. Adaylığınız söz konusu olmazsa AK Parti’den de ayrılma durumunuz olur mu?" sorusuna şu yanıtı verdi.

"AK Parti'ye aday olmak için değil, Türkiye yüzyılına inandığım ve milli duruştan dolayı geçtim"

Hatipoğlu,  "Bu karar Cumhurbaşkanımızın kararıdır. Ben aday olsam da Eskişehir’e yakışacak bir başka aday olsa da elimizden gelen çalışmayı yapacağız ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını ben veya başka bir arkadaşımla kazanacağız. Bana, ‘Siz belediye başkanı adayı olmak için mi AK Parti’ye geçtiniz?’ diye soruyorlar ama kesinlikle öyle bir şey yok. Bu durum zamanlama ile alakalıdır. Ne AK Parti’nin bana böyle bir taahhüttü oldu ne de ben böyle bir beklentiyle geçtim. AK Parti’ye maddi manevi hiçbir beklenti olmadan geçtim. Türkiye yüzyılına inandığım için, Cumhurbaşkanımızın yurt içi ve yurt dışı politikalarına inandığım için ve milli duruştan, yüzde 100 millilikten dolayı AK Parti'ye geçtim" dedi.

"Cumhurbaşkanım beni aday göstermek isterse kabul ederim, ancak başkası aday olursa da gece gündüz çalışacağım, Eskişehir'i AK Parti'ye kazandıracağım"

Hatipoğlu, "Cumhurbaşkanım beni aday olarak göstermek isterse kabul ederim, ancak bir başkası olursa kendim aday olmuş gibi gece gündüz çalışacağım ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'ye kazandıracağım. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ne söylediğinin benim için çok bir önemi yok. Bu saatten sonra benim ağzımdan Eskişehir harici hiçbir şey duyamayacaksınız.”
"Neden büyükşehir belediye başkanı olmak istiyorsunuz" sorusu yöneltilen Hatipoğlu, şu şekilde cevap verdi;
“Gayet normal, enerjim ve vizyonum buna yeter diye düşünüyorum. Eskişehir aşığıyım. Eskişehir'in gidecek çok yolu var. Bu yolda Eskişehir'i oralara götürebilirim. Eskişehirspor'u şampiyon yaptığım gibi Eskişehir'i Türkiye'de şampiyon yapabilirim.”


"Hangi partiden olursa olsun, Eskişehir'de yaşayan herkesin milletvekiliyim"

Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti'den ayrıldıktan sonra parti teşkilatından kendisiyle birlikte yol yürümek isteyen eski il başkanları, ilçe başkanları, yöneticiler ve disiplin kurulunda görev yapan üyeler olduğunu ifade etti. Eskişehir’de herkes için çalıştığını belirten Hatipoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Hangi partiden olursa olsun ben bütün vatandaşlarımın, Eskişehir'de yaşayan herkesin milletvekiliyim. Herkesin işine koşacağım. Herkesin işini halledeceğim. Elimden gelen her şeyi yapacağım. Diğer arkadaşlarıma da söylüyorum. Eski partimdeki arkadaşlar bizi aramaktan çekinmesinler. Biz herkesin işine koşuyoruz ve bundan sonra da koşacağız. Hangi parti gözetmeksizin hizmetimizi yapacağız ve yapıyoruz. Zaten bakanlarımız da hizmetlerini bir parti gözetmeksizin bütün vatandaşlara yapıyor. AK Parti'nin felsefesi de bu. Biz bütün hizmeti hangi partiden olursa olsun yapacağız."

Hatipoğlu 40 yıllık AK Partili gibi konuştu - AK Parti'deki toplantıdan diğer detaylar için bu linke tıklayın

Yorumlar (1)
Recai 6 ay önce
Eskişehir büyükşehir i sadece Yuzugullu başkan kazanır başkası yalan

Gelişmelerden Haberdar Olun

@