Nebi Hatipoğlu: Bir otomobil fabrikası nasılsa aynen öyle

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'ndan Togg ve Togg fabrikası ziyaretiyle ilgili bir paylaşım daha...

SİYASET 06.09.2023, 21:01 06.09.2023, 21:13
Nebi Hatipoğlu: Bir otomobil fabrikası nasılsa aynen öyle

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ile birlikte Togg'un Gemlik'teki fabrikasına yaptığı ziyaretle ilgili bir paylaşımda daha bulundu. 

Togg ziyareti ile ilgili sosyal medyadan birçok soru aldığını ifade eden Hatipoğlu, Togg ve fabrikası ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. 

"Bir otomobil fabrikası nasıl olması gerekiyorsa öyle, en önemlisi bataryalar da fabrika içinde yapılıyor. İtalya'dan geliyor haberleri gerçek dışı"

Hatipoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

"Togg ziyaretimle ilgili sosyal medyadan çok fazla soru ve yorum aldım hepsine toplu olarak şu cevapları verebilirim;

1) Togg fabrikası gemlikte 230,000 m2 kapalı alanda faliyet gösteriyor,inanılmaz modern ve 100,000 adet/ yıl kapasiteli.

2) Bir otomobil fabrikası nasıl olması gerekiyorsa öyle.Bazı parçalar fabrikada üretiliyor,bazı parçalar yan sanayiden gelip hatlarda montajı yapılıyor.Koltuklar vs..

3) En önemlisi bataryalar fabrika içinde yapılıyor, elektrikli otomobil pazarının kartopu gibi büyüdüğünü düşünürsek önümüzdeki dönemde batarya kaynaklı üretim kısıtı riski yok.

4) Fabrikanın tüm bölümlerini gezdim araçlar fabrikada üretiliyor italyadan geliyor vs gibi haberler gerçek dışı.

5) Test drive sonrası 4x4 modelinden almak istedim mart 2024 den sonra bakarız dediler.Satış dertleri yok Anladığım kadarıyla babayiğitler için ticari olarak karlı bir yatırım olmuş. TBMM sanayi komisyonu üyesi olarak Yerli ve milli yatırımların destekçisi ve takipçisi olmaya devam edeceğim."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@