Nebi Hatipoğlu: Madem Eskişehir CHP'nin kalesi, Yılmaz Hocanın İYİ Parti'ye ihtiyacı yok o zaman

Büyükerşen için "Tüp bitmeye yakın harlı yanarmış" diyen İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Eskişehir için CHP- İYİ Parti ittifakı olursa ne yapacağı sorularına, "Madem Eskişehir CHP'nin kalesi, Yılmaz Hocanın İYİ Parti'ye ihtiyacı yok o zaman" dedi.

SİYASET 19.09.2023, 11:39 19.09.2023, 11:50
Nebi Hatipoğlu: Madem Eskişehir CHP'nin kalesi, Yılmaz Hocanın İYİ Parti'ye ihtiyacı yok o zaman

TV100'deki "Taksim Meydanı" programında canlı yayında soruları yanıtlayan İYİ Parti'li Nebi Hatipoğlu, Büyükerşen, Eskişehir ve CHP ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Nebi Hatipoğlu, "Biz Yılmaz Hocamın bugüne dek yaptıklarının hiçbirini yok saymıyoruz. Çünkü Eskişehir'i bir marka yaptı. Ama her liderde olduğu gibi zamana yenilme diye bir sorun var.  Siz de 80 - 90 yaşlarına geldiğinizde... Tüp bitmeye yakın harlı yanarmış. Yılmaz Hocam Eskişehir'i marka yaptı bir yere getirdi ama son 5 yıldır hiçbir şey yapılmadı. Çok büyük eksiklerimiz var. Eskişehir'de son 5 yıldır ciddi sıkıntılar var. Yılmaz Hocam bundan sonra bayrak devrini genç bir Eskişehirliye yapıp Eskişehir'i bugün geldiği noktadan çok daha ileriye götürecek, Yılmaz Hocamın yaptıklarının üzerine yenilerini koyacak birini Eskişehir'de seçmek zorundayız. Hangi partiden olursa olsun, ama genç olsun, Eskişehir'i ileriye taşıyacak, daha yukarı taşıyacak birine ihtiyacımız var. Ben işadamıyım ve siyasetçiyim. Şirketimde 90 yaşında bir genel müdür çalıştırmak istemem" dedi. 

Nebi Hatipoğlu, programda Barış Yarkadaş'ın Eskişehir'de CHP- İYİ Parti ittifakı yapılırsa ne yapacağı yönündeki sorularına da, "Olmayan bir şey için konuşmak doğru değil. Ancak bizim bu açıklamalarımız sonrasında genel merkezimizin ve genel başkanımızın da böyle bir karar alacağını düşünmüyorum zaten" diye konuştu. 

Nebi Hatipoğlu, Barış Yarkadaş'ın bu konuda ısrarlı soruları sonrasında, "Madem Eskişehir CHP'nin kalesi, Yılmaz Hocanın İYİ Parti'ye ihtiyacı yok o zaman" dedi. Nebi Hatipoğlu, programda İYİ Parti'nin AK Parti, MHP veya Saadet Partisi ile ittifak yapabileceğini, ancak CHP ile ittifak yapılmasına karşı olduğunu yineledi. 

Nebi Hatipoğlu ve CHP'li Barış Yarkadaş arasında ilgin diyaloglar... CHP'de İYİ Parti paniği Eskişehir'e yansıyor - Detaylar için tıklayın 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@