Murat Özcan: Neden yapıyorsunuz değil, neden az yapıyorsunuz diyoruz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2023 yılı tasarı performans programı ve 2023 ile izleyen iki yılın bütçeleri görüşüldü. 

SİYASET 21.11.2022, 21:16 23.11.2022, 16:29
Murat Özcan: Neden yapıyorsunuz değil, neden az yapıyorsunuz diyoruz

ESKİ Genel Kurulu ve Eskişehir Belediyesi Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Yılmaz Büyükerşen'in mazeretli olarak katılmadığı ESKİ Genel Kurulu'na Aydın Ünlüce başkanlık ederken, gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi ve genel kurul sonra erdi. Genel Kurul sonrasında Eskişehir Büyükşehir Belediye meclis toplantısına geçildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında 2023 yılı tasarı performans programı ve 2023 ile izleyen iki yılın bütçeleri görüşüldü. 

AK Parti grubunun karşı oy kullandığı gündem maddeleri ile ilgili tartışmalar yaşanan görüşmelerde sert eleştirilerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, CHP'li meclis üyelerinin konuşmalarında performans ve bütçe ile ilgili herhangi bir şey duyamadıklarını belirterek, "Değerli CHP'li meclis üyelerine bir tavsiyem var. Devamlı aynı sosyal medya platformlarını takip etmesinler. Kendi arkadaşlarıma da tavsiye ederim. Kulaktan dolma bilgilerle konuşacak olursak meclisin vaktini boş yere alırsınız. Geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada kız kulesi çalındı bile denildi, biliyorsunuz değil mi. Çok dolaşan bilgi doğru olmayabilir" dedi. 

"Bu bütçeyle sanki sosyal medyanızda sanki tarımı kurtarmış algısı oluşturmanın bir anlamı var mı"

Toplantıda gündeme gelen Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal faaliyetlere yeterince destek verilmediği eelştirileri konusunda Murat Özcan, "Gayet açık, tarımsal faaliyetlerle ilgili bir merkeziniz var. Bütçede neden az yer verildiğini eleştirmekten daha doğal bir şey olamaz. Yorum beklemiyoruz arkadaşlar. Biz verilerle konuşuyoruzi verilerle cevap verilmesini istiyoruz" dedi. 

"Niye yaptınız diye eleştirmiyoruz, fazlasını yapın diye eleştiriyoruz"

Murat Özcan, "Bütçenin sadece yüzde 0,93'ü tarıma ayrılırken, aylardır sosyal medyanızda sanki tarımı kurtarmış algısı oluşturmanın bir anlamı var mı! Gayet net. 7 bin 500 ağaç dikimi az diyoruz. 50 bin olsa takdir ederiz. Ben her zaman bu toplantılarda verilerle konuşurum, şehirle ilgili ortak hareket edebileceğimiz noktaları da burada birçok kez tekrarlamışızdır. Şimdi 50 manda, 300 koyun dağıtılmış. Hayvancılığı mı kurtardınız! Bunu niye yaptınız diye eleştirmiyoruz, fazlasını yapın diye eleştiriyoruz" dedi. 

Murat Özcan, "Bu ülkede hukuk sorununda daha çok hukukçu sorunu vardır. Sayın Kazım Kurt'un konuşmasında dediği, 'Bunu Hükümet'in düzeltmesi gerekir Meclis'in yasa yapması gerekir' dediği şeyler, şu anda yasal size verilmiş sorumlulukları bir nevi deplase eden konuşmalardır. Bugün Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanları konusunda da yetkisi vardır. Nasıl Odunpazarı Belediyesi ile protokol imzaladıysa tüm ilçe belediyeleri ile protokol imzalayarak, kendisi de bu şehre yakışır bir hayvan barınağı yaparak, kanundan gelen vazifesini de yerine getirerek sokak havvanları konusunda gereken çalışmaları yapabilir" diye konuştu. 

Kazım Kurt'un sözlerine Özcan'dan Faik Öztrak hatırlatması 

Kazım Kurt'un konuşmasındaki, "2002'de ekonomi şimdi 2022'dekinden daha iyiydi" sözlerine de cevap veren Murat Özcan, "Sayın Kazım Kurt, eğer 2002'deki ekonomiyi Faik Öztrak'tan öğrendiyse, diyeceğim şudur. Kendisi de 2002'nin aktörleri içindedir. IMF'nin memuru olarak buraya Kemal Derviş ile geldiği zaman bu memlekette Faik Öztrak'ın '6 ay emekliye maaş vermeyelim' diye teklifi olmuştur. Oradan alıyorsanız bilgileri çok yanılıyorsunuz, çünkü biz o dönemleri çok iyi biliyoruz" dedi. 

AK Parti'den tepki: Eskişehir Büyükşehir sosyal yardıma neredeyse pay ayırmamış - Detaylar için tıklayın

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@