banner163

Büyükerşen hasar gören yolun neyden yapıldığını kimden öğrendi?

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili Murat Özcan, Seyitgazi'de yaşanan selde hasar gören Yazılıkaya yolunu da sordu. Büyükerşen yolun neyden yapıldığını kimden öğrendi?

SİYASET 09.06.2023, 20:52 09.06.2023, 21:02
Büyükerşen hasar gören yolun neyden yapıldığını kimden öğrendi?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili Murat Özcan, İller Bankası'ndan sağlanan kredi ile geçtiğimiz yıl yapılan, Büyükerşen'in çok övündüğü, ancak Seyitgazi'de yaşanan selde büyük hasar gören Yazılıkaya yolunu da sordu. 

Büyükerşen "beton yol" dedi, Uğur Tepe "asfalt yol" diye düzeltti 

Murat Özcan, yoldan söz ederken, Büyükerşen, "Beton yol yapmıştık, çok da güzel bir yol" dedi. Özcan, "Sayın başkan o yolun hasar gördüğü söyleniyor. Onu soralım istedik" dedi. 

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe söz alarak, "Çok yoğun bir sel akışı oldu. Yazılıkaya yolu, asfalt yol da selden dolayı bir hasar gördü" dedi. Büyükerşen, "Beton değil miydi, asfalt mıydı, tamam" derken, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe "8-10 saat süren akıştan dolayı yollarda hasarlar meydana geldi. Ertesi gün hasarlar giderildi, sonra asfaltlar atıldı. Köylerde de hasarlar var. Farklı mahallelerde bu tür sıkıntılar yaşadık" dedi.

Özcan: Bir aksaklık mı var? Varsa yardımcı oluruz

AK Partili Murat Özcan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeni Kurtuluş Pazaryeri projesine halen başlanmaması ve bölge halkının talebini gündeme taşıyarak Büyükerşen'e iletti. Özcan, "Kurtuluş Pazaryerinin projelendirilmesi ile ilgili bir aksaklık var mı? Varsa bilmek istiyoruz, yardımcı olmaya da çalışırız. Bölge halkının da bir talebi var. Ciddi bir otopark sorunu var. Geçici olsa bile oranın açık otopark olarak kullanılması mümkün müdür? Örneğin Eskişehirspor'a da iki-üç aylığına da olsa gelir oluşturacak bir alan oluştrulabilir mi?" dedi. 

Büyükerşen, "Kurtuluş Pazaryerinin projeleri hazırlandı. Tam ihaleye çıkacakken Milli Emlak size tahsis edilmiş alandır deyince o zaman başlayamadık. Valilik'ten izin kaldırıldı" dedi. Murat Özcan, "Dediklerinizden buranın tahsisi ile ilgili size bir yazı gelmediğini söylediğinizi anlıyorum. Bu konuyu sorup ilgilenelim" dedi. Büyükerşen, "Eskişehirspor konusunda da, esas mülk sahibi bize tahsis etmezse biz bir şey yapamayız, onlar yapsınlar" dedi. 

Büyükerşen: "Barcı çıkmış mı.. İyi olmuş"


Murat Özcan, ayrıca bölgedeki Sarar'a ait eski otogar alanındaki yıkım çalışmalarının ne durumda olduğunu da Büyükerşen'e sordu. Büyükerşen, "Sarar'ın orada iki kiracısı var. Biri çiçekçi, biri de bar. Ama bir türlü içindeki adamı çıkartamıyor. Nasıl verdi o barcıya ona da şaşırıyorum aslında. Mahkemeler de ısrarlı kararlar veriyor. Bunun ötesi bizim bilebileceğimiz bir konu değil. Böyle giderse şehrin orası öyle kalacak" dedi. Bu esnada meclis üyelerinden Büyükerşen'e bir uyarı geldi. Büyükerşen, "Barcı çıkmış mı. İyi olmuş Eskişehir kurtulmuş" dedi.

Büyükerşen, Murat Özcan'ın taksi plakası önerisi için: Düşünmemiz lazım - Detaylar için tıklayın

Büyükerşen'den mesaj mı: "Huzursuz kitleler endişe veriyor" - Detaylar için tıklayın

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@