Selçuk Bayraktar'dan Fazıl Say'a sert iniş!

Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı destekçisi Fazıl Say bu defa da "Ay'a iniş" projesiyle ve Selçuk Bayraktar ile dalga geçmeye çalıştı. Ama Bayraktar'ın verdiği cevapla rezil oldu, sosyal medyada günün konusu haline geldi.

BİLİM 12.05.2023, 11:42 12.05.2023, 11:51
Selçuk Bayraktar'dan Fazıl Say'a sert iniş!

Seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve Millet İttifakı'nı destekleyen, desteklemeyenlere de sosyal medyadan demediğini bırakayan piyanist Fazıl Say bu defa da Selçuk Bayraktar ile ilgili gülünç ve tepki toplayan bir paylaşımda bulundu. 

Fazıl Say paylaşımı ile komik duruma düştü 

Fazıl Say sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bir Mars görüntüsü üzerine yazdığı mesajda, "Bayraktar'ın konuşmasını ben dün dinledim. Hayli iddialı uzay konusunda. 'Ay'a sert iniş yapacağız' diyor. Sonra tekrar etti. 'Sert iniş' dedi. (Yani 'gerisini Ay düşünsün') Ama ben diyim, bu ahaliyi sadece bu kesmez. Dahası lazım; 'Mars'a tekme tokat iniş' filan demeli" ifadelerine yer verdi. 

Söz konusu paylaşım ve ifadeler bilim insanlarından da tepki topladı ve konuyu almayan Say'ın ifadeleri gülünç bulundu. Selçuk Bayraktar'dan da Fazıl Say'a ders niteliğinde bir cevap geldi...

"Size tavsiyem, bilim insanlarına saygı duymanız. İdrak edemediğiniz bilimsel konularda dayanaksız atıp tutmak yerine öğrenmeye çalışmanız"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Fazıl Say'ın "Ay'a sert iniş" projesiyle ilgili yaptığı paylaşıma sosyal medya hesabından verdiği cevapta, "Sayın Say, 'Aya sert iniş' projesini ben değil, Türkiye'nin en iyi roketbilimcilerinden Doç. Arif Karabeyoğlu anlattı. Hayatını teknolojiye adamış bir mühendis olarak ben de elbette bu hedefe sonuna kadar destek olurum. Size tavsiyem, bilim insanlarına saygı duymanız. İdrak edemediğiniz bilimsel konularda dayanaksız atıp tutmak yerine öğrenmeye çalışmanız. Zira, bilim de sanat gibidir, partizan tutumunuzu kaldırmaz" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@