ASKON Eskişehir: Büyükerşen'in bilgileri 40 yıl öncesinde kalmış, bizi anlaması imkansız!

ASKON Eskişehir Şube Başkanı Ali Semih Ünlü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in "Bir şehrin büyümesini kalabalıklaşmak veya bir sürü fabrika açmak gibi görüyorlar. Şehirlerin alabildiğine büyümesi doğru değildir" sözlerine tepki gösterdi. 

EKONOMİ 23.01.2024, 14:07
ASKON Eskişehir: Büyükerşen'in bilgileri 40 yıl öncesinde kalmış, bizi anlaması imkansız!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ali Semih Ünlü, yaptığı açıklamada, "ASKON Eskişehir olarak; geçtiğimiz günlerde Eskişehir'in geleceğine katkıda bulunmak için siyasi partilere; şehrimizi büyütecek, zenginleştirecek, kaliteli modern bir şehircilik anlayışına sahip vizyondaki adayları belirlemeleri konusunda talebimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Görüyoruz ki görev süresini tamamlamak üzere olan mevcut Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yaptığımız bu açıklamadan bir hayli rahatsız olmuş ve verdiği bir mülakatta, "Bir şehrin büyümesini kalabalıklaşmak veya bir sürü fabrika açmak gibi görüyorlar. Şehirlerin alabildiğine büyümesi doğru değildir" demiştir" dedi. 

“Eskişehir'in ticari ve sanayi yönünden gelişmesinin önündeki en büyük engel Yılmaz Büyükerşen meseleyi çarpıtmaktadır”

Ali Semih Ünlü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Eskişehir'i yıllarca 'küçük olsun, benim olsun' mantığıyla yöneten ve son zamanlarda şehrimizin ticari ve sanayi yönünden gelişmesinin önündeki en büyük engel olan Yılmaz Büyükerşen'in bu tür konularda düşünmesini ve hatta konuşmasını sağladığımız için memnun olmakla birlikte; meselenin çarpıtılması nedeniyle konuyu detaylandırma gereği doğmuştur."

“Eskişehir’imizin büyümesine bilinçli bir şekilde engel olunmasını hemşehrihlerimizin takdirine sunuyoruz”

"'Şehirlerin plansız alabildiğince büyümesi' tabii ki doğru değildir. Ancak üç üniversiteye sahip, Anadolu’nun ticaret kavşağı olabilecek konumuna rağmen, Eskişehir’imizin büyümesine bilinçli bir şekilde engel olunmasının takdirini hemşehrilerimize sunarız. Burada vizyon sahibi belediye başkanına düşen bu büyümeyi; planlı, programlı, modern ve kaynak üreten bakış açısıyla gerçekleştirmesidir. Bizim gibi iş adamları başta olmak üzere esnafımız, emekçimiz, gençlerimiz velhasıl tüm hemşehrilerimiz bu icraatları beklemektedir."

“Hantal ve plansız büyümenin dışında da 'gelişme' mümkündür!”

Ali Semih Ünlü ayrıca, "Dünyadaki şehirler tarih boyunca iki şekilde büyümüş ve zenginleşmiştir. Sanayi devriminden sonra birçok şehir, çevresine kurulan fabrikalar sayesinde üretime dayalı olarak büyürken bazı şehirler bu büyümeye hizmete dayalı, turizmi de eklemiştir. Hantal ve plansız büyümenin dışında da 'gelişme' mümkündür!" diye konuştu. 

“Büyükerşen'e eski tip belediyecilik anlayışını devam ettirme çabalarını bırakmasını tavsiye ediyoruz”

Ali Semih Ünlü, "Biz de Eskişehir’in iş adamları olarak bu şehrin yeni nesil bakış açısı ile çağın ve teknolojinin koşullarına uygun olarak yönetilmesinden başka bir şeyi hedeflemiyoruz. Yılmaz Büyükerşen'in vesayet yaklaşımıyla partisine aday dayatarak, gölge başkanla eski tip belediyecilik anlayışını devam ettirme çabalarını bırakmasını tavsiye ediyoruz. Bu şehri yöneten Sayın Büyükerşen başta olmak üzere bundan sonra gelecek tüm idarecilerin de bu bilinçte hareket etmesini istiyoruz!" diyerek sözlerine ekledi. 

Yorumlar (1)
Erdal 3 ay önce
Aptalca bir açıklama olmuş. Bakabileceğin kadar çocuk, Yönetebileceğin kadar işin olması en doğrusudur. Büyümek fikirde olur. Kitap oku.

Gelişmelerden Haberdar Olun

@