banner163

Tepebaşı'ndaki projede kadın üreticilere önemli destek

Tepebaşı Belediyesi, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, S.S Eskişehir Narçiçeği Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ile Simurg Kadın Kooperatifleri iş birliğiyle hayata geçen ‘Narçiçeği Meyve Veriyor’ Projesi kapsamında verilen eğitimler tamamlandı, katılımcılara fideler dağıtıldı.

EKONOMİ 22.05.2024, 15:40
Tepebaşı'ndaki projede kadın üreticilere önemli destek

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, S.S Eskişehir Narçiçeği Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ile Simurg Kadın Kooperatifleri iş birliğiyle kadının iş gücüne katılımına yönelik hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘Narçiçeği Meyve Veriyor’ Projesi kapsamında verilen eğitimler tamamlandı.

Tepebaşı Belediyesi, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, S.S Eskişehir Narçiçeği Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ile Simurg Kadın Kooperatifleri iş birliğiyle kadının iş gücüne katılımına yönelik hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘Narçiçeği Meyve Veriyor’ Projesi kapsamında kadınlara 9 başlıkta eğitimler gerçekleştirildi.

Tekeciler Mahallesinde gerçekleştirilen ve iki gün süren eğitimler alanında uzman kişiler tarafından ve Doç. Dr. Sevgi Uçan Çubukçu, Dr. Nihal Can Ağırbaş, Prof. Dr. Özgül Birsen, Doç. Dr. Aynur Soydan Erdemir, Ziraat Mühendisi Muazzez Günay tarafından verildi. Eğitimlere katılan 25 kadına, satış ve pazarlama stratejileri eğitimi, Eskişehir’in iklim koşullarında yetiştirilebilecek tıbbi aromatik bitkiler ve bu bitkileri yetiştirme eğitimi, savunuculuk-lobicilik eğitimi, toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi, böğürtlen-ahududu yetiştiriciliği eğitimi, kooperatifçilik eğitimi, kadın sağlığı eğitimi, etkili iletişim teknikleri-aile içi iletişim ve kadın hakları eğitimi verildi.

Hekimdağ, Tekeciler ve Kızılinler Mahallesindeki üretici kadınlara yönelik gerçekleştirilen proje kapsamında üretici kadınlara yetiştirmeleri için 4 bin 100 adet böğürtlen fidesi dağıtıldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@