Eskişehir'de bayram tatilinde en çok hangisi ziyaret edildi?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin müze ve turistik merkezlerinin 9 günlük Ramazan Bayramı tatilindeki ziyaretçi sayıları açıklandı... En çok hangisi ziyaret edildi?

GEZELİM 15.04.2024, 15:23 15.04.2024, 15:34
Eskişehir'de bayram tatilinde en çok hangisi ziyaret edildi?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nen yapılan açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Büyükşehir'in müzeleri, turistik merkezleri, bot ve gondol turlarının 124 binden fazla kişiyi ağırladığı belirtildi. 

Müzelerin toplamı 33 bin 766 kişi

Açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin Odunpazarı bölgesinde bulunan tematik müzeleri Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Cam Sanatları Müzesi, Eskişehir Hamam Müzesi, Kent Belleği Müzesi, İmren Erşen Oya Müzesi, Berna Türemen Kedi Sanat Evi ve Ali İsmail Türemen Mavi Sanat Evi ile Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi'nin toplamda 33 bin 766 ziyaretçiyi ağırladığı ifade edildi. 

Hayvanat Bahçesi müzelerin toplamını geçti... 49 bin 305 kişi

Kentpark ile Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı ile ilgili de, Masal Şatosu’nu 18 bin 816, Bilim Deney Merkezini 7 bin 440, Sabancı Uzay Evi’ni 2 bin 279, Hayvanat Bahçesi’ni ise 49 bin 305 kişinin ziyaret ettiği belirtildi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de yaptığı açıklamada, "Şehir Turizmi hedefiyle hayata geçirdiğimiz projelerin sonucunda Türkiye’nin dört bir yanından başta olmak üzere yerli ve yabancı turistleri şehrimizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. 9 günlük bayram tatilinde şehrimizdeki turizm yoğunluğu ile çok haraketli bir bayram süreci geçirdik. 15-22 Nisan Turizm Haftası’nın kutlandığı bu günlerde şehrimizin turizm potansiyeli, gelecek adına da çok umut verici. Yenileri eklemeye devam ettiğimiz tematik müzelerimiz, parklarımız, bot ve gondollarımız başta olmak üzere büyük ilgi gören turistik merkezlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Şehir turizmini ilçelerimize de yayarak kent ekonomisine olan katkısını büyüteceğiz. Tatilde şehrimizi görmeye gelen tüm misafirlerimize Eskişehirliler adına teşekkür ediyor, henüz Eskişehir’i görmemiş ama merak eden herkesi en kısa zamanda güzel şehrimizi gezmeye davet ediyorum.” dedi. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@