banner163

Meteoroloji'den Eskişehir ve birçok şehre uyarı! Sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji, Eskişehir ve çok sayıda şehri kuvvetli yağış için uyardı! İşte detaylar...

HAVA DURUMU 05.03.2023, 20:51 05.03.2023, 20:57
Meteoroloji'den Eskişehir ve birçok şehre uyarı! Sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü "turuncu" ve "sarı" kod uyarısında bulundu. Aralarında Eskişehir'in de bulunduğu 29 şehre kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı geldi. 

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, çatı uçmaları, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman dışında), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu'dan Eskişehir ve Ankara'da kuvvetli bekleniyor 

Genellikle yağmur ve sağanak, batı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Batı Akdeniz ile İç Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacak, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat), Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer (90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@