Alev Alatlı'yı o konuşması ile anıyoruz... "Dünyanın iyiliği için Türkiye"

Alev Alatlı'yı kaybettik... Alev Alatlı'yı, Prof.Dr. Nabi Avcı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde, 2017'de düzenlenen 3. Milli Kültür Şurası'nın açılış oturumundaki o konuşması ve ilk defa o oturumda söylediği o güzel sloganla anıyoruz: "Dünyanın iyiliği için Türkiye"

HAYAT 02.02.2024, 16:31 02.02.2024, 16:35
Alev Alatlı'yı o konuşması ile anıyoruz... "Dünyanın iyiliği için Türkiye"

Akademiyen, yazar Alev Alatlı'nın vefatı derin üzüntü yarattı. Yaptığı konuşmalar ve videoları sosyal medyada yeniden gündeme gelen Alev Alatlı, Prof.Dr. Nabi Avcı'nın Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde de, 2017 yılında düzenlenen ve Prof.Dr. Nabi Avcı'nın bizzat moderatörlük yaptığı 3. Milli Kültür Şurası'nın açılış oturumuna konuşmacı olarak katılmıştı. 

Alev Alatlı o açılışta yaptığı konuşmada önemli tespit ve uyarılarda bulunurken, sonrasında birçok kez dile getireceği ve Prof.Dr. Nabi Avcı'nın da hep öne çıkardığı o güzel sloganı da ilk defa o konuşmada dile getirmiş ve büyük alkış almıştı: "Dünyanın iyiliği için Türkiye"

3. Milli Kültür Şurası'nın sonunda Prof.Dr. Nabi Avcı tarafından Şura'nın mesajı ilan edilen o sloganla ilgili Prof.Dr. Nabi Avcı, şuranın sonuç raporunda şu ifadelere yer vermişti: "“Dünyanın İyiliği için Türkiye” Bu vecize, düzenlediğimiz 3. Millî Kültür Şûrası’nın parolası olmuştur. Şûra’nın bize emanet ettiği bu veciz ifadeyi şiarımız olarak kabul ediyor, Bakanlık olarak sahipleniyoruz. Millî Kültür Şûrası’nın mesajı olarak diyoruz ki; “Dünyanın İyiliği İçin Türkiye…”

2017 yılındaki 3. Milli Kültür Şurası'nın açılış oturumunu ve Alev Alatlı'nın o konuşmasını aşağıdaki videoya tıklayarak izleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@