Eskişehir'e "10 puan" veren o yabancıyı bulduk! Neden Eskişehir'e "10" verdiğini açıkladı... 

Sosyal medyada paylaşılan ve çok ilgi gören "Türkiye'yi gezen yabancı bir içerik üreticisi Türkiye'deki şehirleri puanladı, en yüksek puanla Eskişehir'e 10 üzerinden 10 verdi" videosundaki o yabancıyı bulduk! Eskişehir'de neler yaptı, hangi ülkeden geldi, gezdiği yerler içinde neden Eskişehir'i seçti? Paylaştığı yeni video ve cevapları haberimizde...

HAYAT 19.04.2024, 14:30 19.04.2024, 14:44
Eskişehir'e "10 puan" veren o yabancıyı bulduk! Neden Eskişehir'e "10" verdiğini açıkladı... 

medyamidas.com - Türkiye'yi gezen yabancı içerik üreticisi bir turistin, Türkiye'de gezdiği İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir gibi şehirleri puanladığı ve en yüksek puanı "10 üzerinden 10" olarak Eskişehir'e verdiği belirtilen video sosyal medyada paylaşılmaya ve ilgi görmeye devam ediyor. Özellikle Eskişehirlilerin çok sayıda paylaşım yaptığı videonun gerçek mi, kurgu mu olduğu da tartışma konusu olmuştu... 

Söz konusu paylaşımlarda ve yapılan haberlerde sadece "yabancı bir içerik üreticisi" diye bahsedilen o kişinin kim olduğunu medyamidas.com buldu. 

Eskişehir'e hayran kalan o yabancının Hollandalı olduğu ortaya çıktı

Yaptığımız araştırmada söz konusu sosyal medya içerik üreticisinin, dünyayı dolaşan Hollandalı Luke Patrick olduğu ortaya çıktı. Youtube'da 29.500 aboneli bir kanalı, instagram'da da 250 bin takipçili bir sayfası olan ve gezdiği ülkelerden paylaşımlar yapan Luke Patrick geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelerek çeşitli şehirleri dolaşmaya ve paylaşımlarda bulunmaya başladı. 

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan sonra Eskişehir'e de gelen ve gezen Luke Patrick, 30 Mart'ta Türkiye'deki şehirleri puanladığı bir videoyu hesabından yayınladı. Videoda İzmir'e 7 puan, Ankara'ya 7.5 puan, Bursa'ya 8 puan, İstanbul'a 9.5 puan veren Patrick, Eskişehir'e ise 10 üzerinden 10 puan verdi. 

Videoyu gören bazı kişiler tarafından kaynak belirtilmeden yayınlanan ve Eskişehir'e övgüler dizilen paylaşımlar sonrasında da video sosyal medyada hızla yayılmaya başladı. 

"Küçük Eskişehir neden 10 alıyor da İstanbul almıyor?" diyerek açıkladı... 

Peki Luke Patrick diğer şehirlere daha az puan verirken neden Eskişehir'e 10 üzerinden 10 puan verdi? Bu da çok merak edilen noktalardan biriydi... Luke Patrick hesabında Eskişehir'e 10 puan vermesi ile ilgili şu ifadelere yer verdi: "Eskişehir - Peki küçük Eskişehir neden 10 alıyor da İstanbul almıyor? Çünkü… bu liste şehirlerdeki tecrübelerime, kişiliğime ve zevklerime dayanıyor. Eğer yaşamak için bir Türk şehri seçmek zorunda kalsaydım ASLA İstanbul'u seçmezdim, burası benim için çok meşgul. Kişiliğime uyduğu için her zaman Eskişehir'i seçerdim. Canlı ama aynı zamanda huzurlu. Tarihin yanı sıra modernliği de var. Şehir bence İstanbul, Paris ve Venedik'in bir karışımı ama kalabalıklar, suçlular ve turist tuzakları da yok!"

"İnsanlara Eskişehir'i İstanbul'a tercih ettiğimi söylediğimde çıldırıyorlar... Şimdilik 1 numaram Eskişehir"

Luke Patrick'in 10 Nisan'da da "My favorite city in Türkiye (Not İstanbul) - Türkiye'deki favori şehrim (İstanbul değil...)" başlığı ile Eskişehir gezisine özel bir video paylaştığı görüldü. Söz konusu videonun da çoğunlukla yabancıların takip ettiği Patrick'in 250 bin taipçili instagram hesabında şu an 376 bindan fazla görüntülenme ve 8 binden fazla beğeni aldığı görüldü. 

Luke Patrick Eskişehir ile ilgili bu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Eskişehir tam bana göre bir şehir. İnsanlara burayı İstanbul'a tercih ettiğimi söylediğimde çıldırıyorlar. Ve nedenini anlıyorum! Ancak bu sadece kişisel zevk meselesi. İstanbul şimdiye kadar gittiğim en iyi şehirlerden biri ama ben biraz daha sessiz ve huzurlu şehirleri tercih ediyorum. Ve Eskişehir tam da bu! (Eskişehir “eski şehir” anlamına gelir) Lezzetli yemekleri olan güzel bir eski şehir (Çibörek'i deneyin), canlı bir merkez, iyi toplu taşıma, harika gece hayatı ve son derece dost canlısı insanlar! Türk olmadığım aşikar ve her yerde insanlar bana nereli olduğumu soruyor, bana bazı kelimeler öğretmeye çalışıyor! Harika insanlar. Ülkede çok daha fazla şehir gezmeyi planlıyorum ama şimdilik 1 numaram Eskişehir" 

Luke Patrick'in Eskişehir gezisine özel paylaşımını da aşağıdaki videoya tıklayarak izleyebilirsiniz. Daha fazla video ve haber için youtube kanalımıza da abone olmayı unutmayın...  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@