Eskişehir'e şehit ateşi düştü!

Kayseri'de yaşanan uçak kazasında şehit olan iki pilotun Eskişehir Çiftelerli Pilot Albay Gökhan Özen ve Pilot Albay Uğur Yıldız olduğu açıklandı.

HAYAT 04.06.2024, 12:30 05.06.2024, 18:50
Eskişehir'e şehit ateşi düştü!

Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağının düştüğünü ve uçaktaki iki pilotun şehit olduğunu açıklamıştı.

Şehit olan pilotların Eskişehir Çiftelerli Pilot Albay Gökhan Özen ve Pilot Abay Uğur Yıldız olduğu açıklandı. Acı olay ve Gökhan Özen'in de şehit düşmesi Eskişehir ve Çifteler'de büyük üzüntü yarattı. 

 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Ayşen Gürcan, yayınladığı mesajda, "Kazada şehit düşen Eskişehir Çiftelerli hemşehrimiz Pilot Albay Gökhan Özen’e ve Pilot Uğur Yıldız’a Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve tüm hemşerilerimize sabırlar temenni ediyorum. Mekânları cennet olsun" dedi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yaptığı paylaşımda, "Başımız sağ olsun Türkiye, Başımız sağ olsun Eskişehir! Kayseri’de eğitim uçuşu sırasında yaşanan kaza sonucunda şehit düşen Çiftelerli hemşehrimiz Pilot Albay Gökhan Özen ile Pilot Uğur Yıldız’a Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum" dedi. 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da yayınladığı mesajda, "Şehrimizin başı sağ olsun... Kayseri'de eğitim uçuşu sırasında yaşanan kazada Eskişehirli evladımız Pilot Albay Gökhan Özen’in de şehit düştüğünü öğrendik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Şehidimizin ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum" ifadelerine yer verdi. 

Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı da yaptığı paylaşımda, "Kayseri’de eğitim uçuşu sırasında yaşanan kaza sonucunda şehit düşen Çifteler’li hemşehrimiz kahraman pilotumuz Gökhan Özen'e Allah’tan rahmet, ailesi başta olmak üzere milletimize başsağlığı dilerim. Ruhu şad, mekânı cennet olsun" dedi. 

Şehit haberi Eskişehir'deki babaevine ulaştı... 9 yaşında bir kızı vardı

Şehit olan Pilot Albay Gökhan Özen'in acı haberi, Eskişehir'deki babaevine ulaştı.

Yetkililer, şehidin Tepebaşı ilçesi Şeker Mahallesi'nde yaşayan babası Mehmet Yüksel Özen'in evine gelerek, şehadet haberini verdi.

Acı haberi alan şehidin yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Komşuları, baba Mehmet Yüksel Özen ve yakınlarına taziyelerini iletti, babaevinin bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı.

Şehidin annesi Zarife Özen'in 1978 yılında vefat ettiği, İzmir'de 9 yaşındaki kızıyla ikamet eden eşi Şeyma Özen'e de şehadet haberinin verildiği öğrenildi.

Şehit Özen yarın Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlanacak

Şehit Gökhan Özen'in yarın (5 Mayıs) ikindi namazına müteakip Reşadiye Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası Eskişehir Hava Şehitliğine defnedileceği belirtildi. 

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı uçak kazasına ilişkin soruşturma başlattı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, iki pilotun şehit olduğu kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'nde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağın düşmesine ilişkin adli tıp uzmanlarının olay yerinde incelemeleri sürüyor.

Eğitim uçağının işçilerin üzerine düşmemek için yön değiştirdiği iddia edildi

Kayseri'de kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında şehit olan 2 pilotun, tarlada çalışan mevsimlik işçilerin üzerine düşmemesi için uçağın yönünü değiştirdiği iddia edildi. Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'nde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağının düştüğü tarlada çalışan Salih İçer, AA muhabirine, uçağın düşmeden önce üstlerinden geçip Kayseri merkez yönüne seyrettiğini söyledi.

İçer, şu ifadeleri kullandı: "Geri geldikten sonra uçak dengesini kaybetti, sesi gitti. Sesi gittikten sonra direkt bize doğru geldi. Herhalde bizi gördü, arkadaşları da fark etti. Düşüşünü gördük. Bizi fark ettiği için yüzüstü aşağı indi. İner inmez zaten patladı. Müdahale edelim dedik, ateş olduğundan müdahale edemedik. Benim düşüncem, bize doğru gelirken bizi fark etti, tarlanın hemen başındaki arabada 5 çocuk vardı, tarlada da 15 eleman vardı. Bize doğru geliyordu, üzerimize gelmesin diye yüzüstü aşağı indi."

Acı olayda kaza yerinden görüntüleri aşağıdaki videoya tıklayarak izleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@