Eskişehir Kardeşlik Platformu'ndan açıklama... Bakanlığın ruhsatı iptal etmesini istediler

Eskişehir Kardeşlik Platformu, Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii'nin karşısında açılan içkili mekanın turizm işletme belgesinin iptal edilmesi talebiyle basın açıklaması yaptı ve başvuruda bulundu.

HAYAT 17.05.2024, 15:56 17.05.2024, 16:03
Eskişehir Kardeşlik Platformu'ndan açıklama... Bakanlığın ruhsatı iptal etmesini istediler

Eskişehir Kardeşlik Platformu, Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii'nin karşısında açılan içkili bir mekana turizm işletme belgesi verilmesine tepki gösterirdi, söz konusu ruhsatın iptal edilmesi talebiyle basın açıklaması yaptı. Memur-Sen Eskişehir İl Temsilcisi İbrahim Akar ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de katıldığı açıklamada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde toplanan grup adına hazırlanan basın açıklaması okuyan Avukat Mustafa Özkan, camii, okul, ibadethane, öğrenci yurdu gibi yerlerin etrafında içkili mekan ruhsatı almak için belirli mesafe şartı gözetildiğini söyledi.

"Turizm işletme belgeleri verilirken hassasiyetler göz önünde bulundurulmalı"

Turizm işletme belgeleri verilirken, işletmelerin bulundukları bölgelerin hassasiyetlerinin göz önünde bulunulması gerektiğini belirten Özkan, "Bu içkili mekan, Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii'nin tam karşısında ve 50 metre mesafededir. Hemen yakınlarında pek çok okul bulunmaktadır. Bu sebeple verilen bu içkili mekan ruhsatının ve turizm belgesinin iptal edilmesini kendilerinden talep ediyoruz" diye konuştu.

Eskişehir Kardeşlik Platformu üyeleri, basın açıklamasının ardından imzaladıklarıyla dilekçelerle müdürlüğe giderek başvurularını iletti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@