banner163

Prof.Dr. Nabi Avcı Spor Tesisleri törenle açıldı

İstanbul'da Ümraniye Belediyesi tarafından tamamlanan ve Prof.Dr. Nabi Avcı'nın adı verilen Spor Tesisleri, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katıldığı törenle açıldı. Açılışta konuşan Prof.Dr. Nabi Avcı, "Bu güzel spor tesisini gençlerimize hediye ettiğiniz ve vefanın sadece bir semt adı olmadığını gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi. 

HAYAT 17.03.2024, 00:24 17.03.2024, 00:29
Prof.Dr. Nabi Avcı Spor Tesisleri törenle açıldı

İstanbul'da Ümraniye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Prof.Dr. Nabi Avcı Spor Tesisleri, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katıldığı geniş katılımlı bir törenle açıldı. Açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, çok sayıda vatandaş, gençler ve çocuklar katıldı. 

Açılışta konuşan Bakan Osman Aşkın Bak, son derece önemli bir tesisin Ümraniye'ye kazandırıldığını belirterek “Türkiye son 22 yılda sporda devrim yaşamaktadır. Sporun içerisinden gelen Cumhurbaşkanımızın vasıtasıyla Türkiye’nin dört bir yanında stadyumlar, spor salonları, yüzme havuzları, tenis ve basketbol sahaları yaptığımız binlerce eser var. Sporun toplumdaki gücünü, önleyici gücünü biliyoruz. Spor yapan çocukların toplumla ne kadar uyumlu olduğunu, sağlıklı olduğunu ve toplumun geleceği için çok büyük önem arz ettiğini biliyoruz. En önemli görevlerimizden bir tanesi bağımlılıkla, uyuşturucuyla ve kötü alışkanlıklarla mücadele. Anne ve babalara sesleniyoruz, çocuklarınızı alın ve bu tesislere getirin” dedi.

Prof.Dr. Nabi Avcı: Vefanın sadece bir semt adı olmadığını gösterdiğiniz için teşekkür ederim

Prof. Dr. Nabi Avcı da konuşmasında, “Uzun uzun anlatmama gerek yok, eser kendini anlatıyor. Değerli bakanımıza ve belediye başkanımıza sadece bu tesis için değil, hemen yanında yer alan ve adımı taşıyan fen lisesinde de ne ihtiyacımız olursa hiç ikiletmeden yerine getirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu güzel spor tesisi de gençlerimize hediye edildi. Ayrıca vefanın sadece bir semt adı olmadığını gösterdikleri için de çok teşekkür ediyorum. Bakanım ve başkanım Allah yolunuzu açık etsin. İnşallah 31 Mart’ta İstanbul, İstanbul genelindeki o patinajdan kurtulacak. Vatandaş Ümraniye ve diğer ilçelerimizde yapılanları görüyor” diye konuştu. 

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da, "Siyaset tarihimizin değerli isimlerinden Prof. Dr. Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'ın teşrifleriyle Nabi Avcı hocamızın adını yaşatacağımız Prof. Dr. Nabi Avcı Spor Tesislerimizin açılışını yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi. 

Kurdele kesiminin ardından Bakan Bak sahaya çıkarak çocuklar ile top oynadı. Açılışı gerçekleştirilen spor tesisinde, futbol, voleybol, basketbol ve fitness bulunuyor. Tesiste 4 bin sporcunun yıl içerisinde eğitim alması hedeflendiği belirtildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@