11.08.2023, 22:43

Olacağı kadar olamayan bir profil!..

Rahmetli Gündüz Kılıç'ın 1960'lı yıllarda tefrika halinde, sanırım Hürriyet gazetesinde sunduğu futbolcular için yazılan bir yazı dizisinden esinlenerek bunu siyasette derlemek ve yayınlamak istemişimdir..

Ne varki özellikle 12 Eylül’den sonraki siyasi erozyon ve yasaların tek tip politikaya dönüştürdüğü ortamda ferdi yetenekler temayüz etmeden sahneden silinmeye başladı.

Biz hep CHP'nin genlerinden, görenek ve geleneklerinden bahsediyoruz ama, bugün için o gelenek ve görenekten gelen yaş itibariyle kaç kişi olduğunu görünce yeise kapılıyoruz…

Sözü fazla uzatmadan o geleneklerden gelen, CHP saygınlığı ve saygısı ile büyüyen, tam da siyaseten en cevval, en verimli olabileceği ve değerlendirilebileceği zamanda 12 Eylül ihtilali olup parti kapatılınca her bir tarafa savrulanlar kervanına katılan Nevzat Erol da bu şanssızlıktan nasibini almıştır.

Bizim de İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptığımız 1970'li yılların başında daha sonra efsane olarak nitelenen gençlik kollarının bugün hayatta olan Ersin Ertürk ve rahmetli Mustafa Mansız gibi ortalığın tozunu atan o gençlik kolları ile çalışmanın keyfini hatırladıkça hala mutluluk duyarım..

Biz de o zaman il yönetimi kurulu üyesi olarak gençlik kolları ile il yönetimi arasında köprü vazifesi görüp, zevkle, şevkle çalışırdık..

İşte o gençlik kollarının saygılı, beyefendi, centilmen delikanlısı Nevzat Erol hiç eksilmeden hatta üzerine koyarak devam ettirdiği çoğunlukla bürokrat olarak yaşamınnı Üniversitede hoca olarak gençlere aşılamaya çalışmaktadır..

Halbuki ne kadar çok yakışırdı ve örnek olurdu siyseten bir yerlerde olmaya…

Kimseyi küçümsemek haddimiz değil ama siyasetin ana ham maddesi insan’dır.. Ne kadar kaliteli olursa üretilen siyaset de o kadar kaliteli olur..

Aşağıda özgeçmişini bulacağınız Nevzat Erol yaşamını keşke bir yerlerde bürokrat olarak değil de siyaseten bir yerlerde bulunarak sürdürse idi.. En azından örnek politikacı olurdu.

Nevzat Erol kimdir?

Nevzat Erol, 1953 Eskişehir doğumlu. Gazi Üniversitesi Türkçe bölümü ve Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu Nevzat Erol, 1973 - 1977 yılları arasında Eskişehir Belediyesi'nde memur ve yöneticilik yaptı. 

En genç bürokrat unvanı ile 25 yaşında 1978 - 1980 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı - Bakan Özel Müşavirliği görevinde bulundu. 1980 - 82 yılları arasında Sakarya Gazetesi Müessese Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı: 
Bir dönemin ünlü Kent Koop’un güney illeri bölge temsilciliği yaptı. Mersin’deki Güneykent toplu konut projesinde görev aldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin çeşitli mevkilerde yöneticilik yaptı. Başkan Başdanışmanlığı, Özel Kalem Müdürlüğü, Basın Yayın ve Protokol Daire Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü, Sosyal Tesisler Müdürlüğü, Otogar İşletme Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Müfettişlik ve Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. 

Mersin Toroslar Belediyesi’nden emekliliğe ayrıldı. 

"Portreler ve Siyasette bir ömür" adlı iki kitabı ile sayıları 1000'i aşmış yayınlanmış makale, köşe yazısı ve yorum yazıları var. 

Yerel radyo ve televizyonlarda siyasi-sosyal program yapımcılığı ve yorumculuk yaptı. 

Halen Toros Üniversitesi'nde "Türk Dili ve Edebiyatı ve Protokol Bilgisi ve Sosyal Davranışlar" Öğretim Görevlisi olarak görev yapıyor. 

1971 yılından itibaren aktif politikanın içinde yer aldı ve CHP'de birçok görevde bulundu. CHP'de Eskişehir Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Gençlik Kolları Kurultay Delegeliği, Gençlik Kolları İl Başkanlığı ve Başkan Vekilliği, Mersin SHP - CHP örgütlerinde il ve ilçe yöneticilikleri, kurultay delegelikleri, CHP - SHP parti eğitmenliği,  "80 öncesi CHP Efsane Gençlik" Kurucu ve Yürütme Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulundu. 

Nevzat Erol evli ve bir çocuk babası...  

Yorumlar (1)
Ayşe karabulut 10 ay önce
Değerli büyüğüm Sayın İsmet Süder çok anlamlı ve harika bir yazı yüreğinize ve ellerinize sağlık. Saygılarımla ellerinizden öperim

Gelişmelerden Haberdar Olun

@