Eskişehir Paris'e döndü! Kentin göbeğinde her yerden fare çıkıyor

Eskişehir en sonunda farelerin bastığı Paris'e döndü! Kentin göbeğinde Porsuk Çayı çevresi ve Hamamyolu civarına farelerin giderek artması vatandaşları endişelendiriyor.

SAĞLIK 15.02.2024, 14:31 15.02.2024, 14:50
Eskişehir Paris'e döndü! Kentin göbeğinde her yerden fare çıkıyor

Eskişehir, geçtimiz aylarda Paris ve çeşitli Avrupa ülkelerinde patlayan ve söz konusu şehirlerde büyük sorun yaratan fare popülasyonu patlaması ile karşı karşıya...

Eskişehir'e son günlere özellikle Porsuk çayı çevresi ve Hamamyolu civarında are popülasyonundaki artış dikkat çekiyor. Çok sayıda vatandaş, çektikleri fare görüntülerini sosyal medyadan paylaşıp tepki gösterirken, farelerdeki artışın hem toplum sağlığı açısından endişe yarattığını hem de Eskişehir turizmine zarar vereceğini ifade ediyor ve yetkililerden bir an önce önlem alınmasını istiyorlar. 

Turistlerin en uğrak noktalarından birisi olan kent merkezindeki Porsuk Çayı’nın kenarlarındaki taşlarda ve boşluk alanlarda yaşayan farelerdeki artış dikkat çekiyor. Özellikle İki Eylül Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi’nin kesişim noktasında ve Adalar Bulvarı üzerinde yoğunlukta olduğu görülen fareler, oluşturdukları kötü görüntü ile hem vatandaşlara hem de turistlere rahatsızlık veriyor.

Suyun içerisinde yüzen ve kuşlar için atılan yiyeceklerle beslenen farelereki artışın neden kaynaklandığı ve çözüm için ne yapılacağı merak konusu. 

Geçtiğimiz yıllarda zaman zaman Odunpazarı Belediyesi'nin çok tartışılan Hamamyolu projesinde de plastik kaldırımların altında yaşayan çok sayıda fare görülmüş ve farelerdeki bu artış tepki toplamıştı. 

Hamamyolu'naki fare sorunu devam ederken, şimdi de Porsuk Çayı çevresinde farelerin sayılarının artması endişeleri daha da çoğalttı. 

"Mutlaka önlem alınması gerekiyor"

Vatandaşlardan Bayram Soylu, “Bence kötü, yani sakıncalı. Su yılanı var, insanı ısırmaz ve zehirli değil. Buraya onları atacaksın onları yer. Fareler yılanların besin zincirinde ilk başta geliyor. Tabii çevre temizliği çok önemli. Turistlerin en çok etkilendiği şartlardan birisi de çevre temizliği. Yetkililerin bu konuyla ilgilenmesi lazım” dedi.

Günay Kötek, “Mutlaka önlem alınması gerekiyor. Farelerin görüntüsü iyi değil. Yani turist açısından da Eskişehir’de ikamet eden vatandaşların açısından da farelerin görünmesi pek hoş değil. Yetkililerden çalışma bekliyoruz” diye konuştu.

Mahmut Aygür ise, şunları söyledi:“Belgesellerde izlediğim kadarıyla başka akarsularda da böyle oluyor. Suda yüzen farenin adı daha değişik galiba o kadarını bilmiyorum. Burada ben de geçen gün gördüm. Köprünün altındaki delikten içeriye girdi."

Eskişehirliler belediyelerden açıklama bekliyor

Eskişehir sayıları gierek artan fareleri konuşurken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi'nin konuyla ilgili halen sessiz kalması dikkat çekiyor. 

Yorumlar (2)
Emine yılmaz 3 ay önce
Avrupa şehri ya normaldir
H.Akbayir 3 ay önce
Her şehir de ararsaniz Fare bulursunuz

Gelişmelerden Haberdar Olun

@