Ahmet Ataç Eskişehir'in en çok oy alan ilçe belediye başkanı oldu

Eskişehir'deki seçimde en çok oy alan ilçe belediye başkanı Ahmet Ataç oldu. Ataç'ın Tepebaşı'nda aldığı oy sayısı, seçmen sayısı daha fazla olan Odunpazarı'nda Kazım Kurt'un aldığı oy sayısını da geçti...

SİYASET 01.04.2024, 15:38
Ahmet Ataç Eskişehir'in en çok oy alan ilçe belediye başkanı oldu

Eskişehir'de seçim sonuçları tartışılmaya devam ederken, 5. dönemi için Tepebaşı Belediye Başkanı seçilen Ahmet Ataç'ın aldığı oy oranı ve oy sayısı da dikkat çekti. Ahmet Ataç, yerel seçimde Eskişehir'in en çok oy alan ilçe belediye başkanı olarak, seçem sayısı daha fazla olan Odunpazarı'ndaki Kazım Kurt'u da geride bıraktı. 

Ataç Eskişehir'de en çok oy sayısına ulaştı

Toplam seçmen sayısı 294 bin 414 olan Tepebaşı ilçesinde, kullanılan oy sayısı da 232 bin 76 oldu ve  Ahmet Ataç oyların 118 bin 825'ini alırken yüzde 53,01'lik bir oy oranına ulaştı. 

Öte yandan toplam seçmen sayısı 316 bin 417 olan Odunpazarı'nda kullanılan oy sayısı 251 bin 524 oldu ve Kazım Kurt 118 bin 117 oy aldı, yüzde 48,47'lik bir oranla seçimi kazandı. 

Büyükşehir'deki ve diğer ilçelerdeki oy oranları da karşılaştırıldığında yüzde 53,01'lik oy oranı ile Ahmet Ataç'ın Büyükşehir Beledye Başkanlığını yüzde 51 oy oranıyla kazanan Ayşe Ünlüce'yi de, yüzde 48,47'de kalan Kazım Kurt'u da, diğer ilçelerde kazanan AK Partili ve CHP'li adayları da geçtiği görüldü. 

Ahmet Ataç'tan "tebrik çiçeği yerine bağış yapın" çağrısı

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sosyal medyadan yayınladığı mesajda vatandaşlardan tebrik çiçekleri gönderilmesi yerine Türk Eğitim Vakfı ile birlikte yürütülen Okutan Tepebaşı projesine bağışta bulunulması ricasında bulundu. Ahmet Ataç mesajında, "Sevgili dostlar, değerli hemşehrilerim, Tebrik çiçeği yerine Türk Eğitim Vakfı ile birlikte yürüttüğümüz Okutan Tepebaşı projemize bağış yaparak üniversiteli gençlerimizin eğitim hayatına destek olabilirsiniz. Hepinize duyarlılığınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@