Ahmet Ataç: Önümüzdeki dönem de katlanarak artacak

Tepebaşı Belediyesi’nin Mustafa Kemal Paşa Belde Evi yeni yerine taşındı. Yakın zamanda yeni yerinde hizmete başlayan Mustafa Kemal Paşa Belde Evi’nin resmi açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

SİYASET 04.03.2024, 18:11 04.03.2024, 18:18
Ahmet Ataç: Önümüzdeki dönem de katlanarak artacak

Tepebaşı Belediyesi’nin en beğenilen projelerinden olan ve daha çok kadınların sosyalleşmesi için hayata geçirilen Belde Evlerinden olan Mustafa Kemal Paşa Belde Evi yeni yerine taşındı. Yakın zamanda yeni yerinde hizmete başlayan Mustafa Kemal Paşa Belde Evi’nin resmi açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

Şeker Mahallesi İsmail Gaspıralı Sokak Soner Özübek Park içinde gerçekleşen törene Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Belde Evi açılışı öncesi Tepebaşı Belediyesi’nin temizlik emekçilerinden kurulu olan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Eko Şov Ritim Grubu, konser verdi.

“Önümüzdeki dönem de hayata geçireceğiz”

Açılışta konuşan Başkan Ataç, “Belde Evimizin bulunduğu bu parkta çocuklarımız rahatlıkla oynarken sizler de kurslarda eğitimlerinizi tamamlarsınız. Bu Belde Evimizde 15 branşta 21 tane kursumuz, 344 de kursiyerimiz var. Burası en kalabalık Belde Evlerimizden birisi. Ayrıca çocuklarımız için hızlı okuma, yaratıcı drama, jimnastik, satranç gibi kurslarımız var. Bu kurslardan da 72 çocuğumuz faydalanıyor. Bunlar daha da artacak tabii. Önümüzdeki 5 yılda bunları katlayarak hayata geçireceğiz. Biz de şimdi erkek belediye başkanız ama kadın belediye başkanımız olacak. Mesela kadın personel bizim belediyede yüzde 40’lara yaklaştı. Meclis üyelerimiz, muhtarlarımız da öyle. Yani Tepebaşı bölgesinde kadın değeri çok yüksek. O açıdan mutluyuz. Gün gelir ben de yerimi inşallah bir kadın başkana bırakırım” ifadelerini kullandı.

“Kadınlara her alanda destek oluyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Belde Evi’nin isminin yeteceğini söyleyerek, “Atatürk’ü, Cumhuriyet’imizi her yerde, her alanda yaşatıyoruz. Belde Evlerimiz ve Büyükşehir Belediyesi’nin ESMEK kursları bu kentin aydınlık yarınlarının temelini atıyor. 7’den 70’e herkese hitap ettiğimiz kurslarımızla sosyal hayatımızı renklendiriyoruz” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyesi’nin kadınlara her alanda destek olduklarını ve kadınların önünü açtıklarını söyleyen Ayşe Ünlüce, “Meclis üyesi listelerimize bakın hep seçilecek sıralarda kadınlar var. Karşı partiye baktığımızda ise hiç kadın meclis üyesi adayı yok. Sizler ise Büyükşehir Belediyesi’ni bir kadına emanet etmek için yola çıktınız” diye konuştu.

“Ahmet Başkana kadınlara verdiği değer için teşekkür ediyorum”

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “Ahmet Başkanım tüm Tepebaşı'nın abisi. Bugün böyle güneşli bir günde içimizi ısıtan aslında güneş değil. Sizlerin o sevgi dolu bakışları bizim içimizi ısıtıyor, heyecanımızı arttırıyor. Çok güzel bir ortamdayız sizlerle birlikte. Bugüne kadar ne hizmet verdiyse belediyelerimiz gerçekten hepsine çok güzel sahip çıktınız. Ben Ahmet Başkanıma özellikle kadınlara, çocuklara verdiği değer için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürüm de siz Eskişehirlilere. Çünkü bugüne kadar ne yaptıysa belediyelerimiz hep sahip çıktınız. Çok güzel kullandınız. Bundan sonra da Ahmet Başkanımın zaten deneyimi Ayşe Başkanımın da bugüne kadar şehirde verdiği emekler çok güzel değerlenecek ve ben inanıyorum ki bugüne kadar verdiği hizmetlerden çok daha fazlasını başkan olarak Ahmet Başkanım ve Kazım Başkanımla birlikte verecek” dedi.Konuşmaların ardından Mustafa Kemal Paşa Belde Evi edilen duaların ardından açıldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@