Ayşe Ünlüce: Büyükerşen'in danışmanlığı herkese nasip olmaz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Yılmaz Büyükerşen'in Büyükşehir Belediyesi'nde danışman olması ile ilgili konuştu, AK Parti'lilerin eleştirilerine bu sözlerle cevap verdi... 

SİYASET 17.05.2024, 13:37 17.05.2024, 14:06
Ayşe Ünlüce: Büyükerşen'in danışmanlığı herkese nasip olmaz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında Yılmaz Büyükerşen'in Büyükşehir Belediyesi'nde danışman olması ile ilgili konuştu, AK Parti'lilerin eleştirilerine cevap verdi. 

"Vefalı Eskişehirliler olarak bunun kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum"

Ayşe Ünlüce, "Yılmaz Hoca'nın danışman olması... Bir kere bu konuyu Eskişehirlilerin vicdanına bırakıyorum. Sağ olsun, Yılmaz Hoca bu şehre gerçekten hayatı boyunca hizmet etmiş birisidir. Sadece Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değil, Akademi Başkanı olarak, Rektör olarak da büyük hizmetleri geçmiştir. Vefalı Eskişehirliler olarak bunun kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünen birisiyim. Sadece belediyecilik anlamında değil. Bu şehre havalimanını kazandıran kişidir, Açıköğretim Fakültesi'ni kazandıran kişidir. Belediyedekileri hiç sanmıyorum, zaten 25 yıldır şahidiz. Dolayısıyla onun bizde danışmanlık yapıyor olması bizim için gurur kaynağıdır. Yılmaz Hoca gibi birisinden danışmanlık alıyor olmak herkese nasip olmaz" dedi. 

Ayşe Ünlüce ayrıca, "Ücret konusunu çok ayıp bulduğum için hiç girmeyeceğim. Ama zaten yasa çok açık, bakarsanız der ki, Genel Sekreter maaşının yüzde 75'ini geçemeyecek şekilde... Zaten bu yetkiyi de sizlerden, Meclis'ten almıştım. Dolayısıyla ücret konusunu ayıp kabul ediyorum ve cevap vermeye gerek duymuyorum" diye konuştu. 

"Sanat Sokağı ve Avlu Eskişehir ile ilgili projelerimizde bize destek olacak"

Büyükerşen'in Konukevi'ni de kullanmadığını belirten Ayşe Ünlüce, "Kendisi sanat ve kültür alanında çok etkin ve yetkin olduğu için Sanat Sokağı ve Avlu Eskişehir ile ilgili projelerimizde bize destek olacak. Kendisi orada bir oda kullanmaktadır. Ziyaretine de giderseniz çok memnun olur kendisi sizi ağırlamaktan" diye ekledi. 

Ayşe Ünlüce, "Audi A8'i kullanıyor mu, diye sormuşsunuz. Bizde eski bir Audi A8 vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 2010 model olması lazım. Çok fazla tamir ve bakıma ihtiyacı olduğu için arkadaşlarımız zaten bir süre önce satmaya karar vermişler. Bir süredir kullanılmıyormuş. Bir tane de kirada bir A8 varmış. Ben de onu kullanmak istemedim, daha mütevazı bir araç tercih ettim. İkinci el bir araç kullanıyorum şu anda. A8'in süresi de bitmiş iade edilmiş. Zaten bunlar Yılmaz Hoca'nın konusu. Kendisi bir araç kiralamış olabilir, özel hayatında kullanıyor olabilir, satın almış olabilir. Kendisi cevap verecektir" dedi. 

Ayşe Ünlüce "akraba ataması" iddialarına cevap verdi... Detaylar için bu linke tıklayın 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@