Ayşe Ünlüce'den medyamidas.com'a ziyaret... "Eskişehir'in geleceği Kocakır'a talibiz"

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce medyamidas.com'u ziyaret etti. Ayşe Ünlüce, Eskişehir'de bir an önce hayata geçmesi beklenen Kocakır projesi ile ilgili konuştu, "Eskişehir'in kurtuluşu olacak bir proje. Ama Bakanlık hayata geçirmiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Kocakır'a talibiz ve biz hayata geçirmek istiyoruz" dedi. 

SİYASET 02.02.2024, 13:36 02.02.2024, 13:45
Ayşe Ünlüce'den medyamidas.com'a ziyaret... "Eskişehir'in geleceği Kocakır'a talibiz"

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce medyamidas.com'u ziyaret etti, Midas Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kutlu ve medyamidas.com Genel Yayın Yönetmeni Murat Atikel ile bir araya geldi. Eskişehir ve yerel seçime yönelik görüş alışverişinde bulunan Ayşe Ünlüce, mesyamidas.com'a da yayın hayatında başarılar diledi, yaptıkları çalışmaları anlattı. 

"Kocakır Eskişehir'in kurtuluşu, talibiz"

Ziyaret sırasında Hakkı Kutlu'nun "Ben de bir Seyitgaziliyim, sizden hep 'Seyitgazi'nin gelini' olarak bahsedilir. Seyitgazi ile Eskişehir arasındaki Kocakır projesi de çok önemli bir projeydi. O proje hakkında ne düşünüyorsunuz? Seçilirseniz bu konuda girişimlerde bulunacak mısınız?" sorusu üzerine Ayşe Ünlüce, Kocakır'da ekolojik ve yenilenebilir enerjinin desteklendiği bir yerleşim alanı yaratmayı amaçlayan projeyi çok önemsediklerini, Eskişehir için çok önemli bir proje olduğunu belirtti.   

Ayşe Ünlüce, "Kocakır projesi ve o bölgede ayrılan rezerv alanı Eskişehir için çok önemli. Eskişehir'in kurtuluşu olarak ifade edebileceğimiz bir proje. Ancak Bakanlık bu proje için halen harekete geçmedi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu alana talip olduk. 6 Şubat depreminden sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na alanı bize devretmesi ve örnek bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçirmek için  yazı yazdık, bir an önce hayata geçirmek için de Bakanlık'tan talep ettik, ancak TOKİ'ye verdiklerini söylediler. TOKİ ise halen başlayacak gibi görünmüyor. Hazine alanlarının olduğu, zemini sağlam, sosyal donatı alanları, parkları, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla Eskişehir'de depreme dayanıklı bir yerleşim alanı oluşturabileceğimiz çok önemli bir alan. Seçimden sonra da bu konunun takipçisi olacağız ve Bakanlık'tan bu alanı talep edeceğiz. İmar planlarını bir an önce hazırlayarak binlerce kişi için örnek bir kentsel dönüşüm yaratabiliriz bu bölgede" dedi. 

Ayşe Ünlüce, Kocakır'da örnek bir projenin hayata geçirilmesi için Eskişehir'de kamuoyu oluşturmanın da çok önemli olduğunu söyleyerek, "Eskişehir'in geleceği olarak gördüğümüz Kocakır için her türlü işbirliğine de açık olacağız. Kocakır'da depreme dayanıklı ve örnek olacak yeni bir yerleşim sahasının Eskişehir'e kazandırılmasını hayati önemde görüyorum ve herkesin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.  

Kocakır Projesi nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, pilot il olarak seçtiği Eskişehir'de 2014 yılında Kocakır rezerv alanında "Süper Kent" projesi için düğmeye basmıştı. Eskişehir'de 75 bin kişilik nüfusu barındırabilecek, kişi başına 41 metrekare yeşil alanın düşeceği, Kocakır bölgesinde 800'den fazla hektarlık bir alanda hayata geçmesi planlanan projenin en önemli yanlarından biri de temiz enerji kaynaklarının kullanılacağı "yeşil binaların" hayata geçirileceği ve destekleneceği bir proje hazırlanmasıydı. 2016'da Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de projeye büyük destek vermiş ve yaptığı açıklamada, Eskişehir Kocakır Süperkent Projesi'nin Türkiye'ye örnek bir proje olacağını söylemişti.Büyükşehir Belediyesi'nde 25 binlik imar planlarına işlenen proje Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden de oybirliği ile geçmişti.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@