Büyükerşen: Başkanlığından sonra Ayşe Ünlüce'ye yardım etmeye devam edeceğim

Yılmaz Büyükerşen, gazeteduvar.com.tr için Şenay Bilik Yıldırım'ın sorularını yanıtladı, ilginç açıklamalarda bulundu.

SİYASET 22.01.2024, 13:05 22.01.2024, 13:13
Büyükerşen: Başkanlığından sonra Ayşe Ünlüce'ye yardım etmeye devam edeceğim

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, gazeteduvar.com.tr'de yayınlanan söyleşide gazeteci Şenay Bilik Yıldırım'ın sorularını yanıtladı, Eskişehir Büyükşehir Beleidye Başkan adayı Ayşe Ünlüce ve seçim süreci ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. 

Büyükerşen söyleşide Ayşe Ünlüce ile ilgili şunları söyledi: 

"Sevgili Ayşe Ünlüce, çok iyi bir bürokrat olmasının yanı sıra belediyeciliği çok iyi öğrendi. Bir çiftçi çocuğudur, köylü bir aileden geliyor, çok iyi bir eğitim görmüştür, ağır ceza hakimi olmuş biri, kökleri Eskişehir’de olan, Eskişehir’de büyümüş biridir. Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz eşi, çok değer verdiğim Aydın Ünlüce savcı, kendisi ise hakimdi. Hakimlik görevini bıraktıktan sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde hukuk müşaviri olmuş, Türkiye Barolar Birliği’nde Eskişehir’i 3 yıl temsil etmişti. Sivil toplum kuruluşlarında özellikle kadın ve insan hakları konularında çalışmalar yürüten biriydi. Fatma Ader’in kurduğu Kadın Platformu’nda, Eskişehir Kent Konseyi’nde yıllarca çalıştı. Belediyede ise 2005 yılında önce hukuk müşavirimiz olarak başladı. Bizim de sürekli denetimden geçtiğimiz ve hükümetin baskılarına maruz kaldığımız için sağlam bir hukukçuya ihtiyacımız vardı ve bürokrasiye de hakim olması için benden sonra gelen; genel sekreterlik pozisyonuna getirdim onu."

"Benden sonrası için ilk düşündüğüm isim Ahmet Ataç'tı ama..."

Büyükerşen, Şenay Bilik Yıldırım'ın "Sürecin başında Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın sizden sonra aday olacağı konuşuluyordu, sonrasında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da büyükşehir adaylığı için adı geçmişti, sonra Ünlüce adında nasıl karar kılındı ve bu durum diğer iki başkan için sorun yaratmadı mı?" sorusuna da şu yanıtı verdi: 

"Aslında benden sonrası için düşündüğüm ilk isim Ahmet Ataç’tı, ilk kez DSP’den başkan adayı gösterildiğimde merkez ilçe için Ahmet Ataç ile birlikte yola çıkmıştık, sonra ben 3 dönem DSP’den 2 dönem de CHP’den aday oldum. Kazım Kurt bizden sonra geldi, 2 dönemdir bizimleydi, dolayısıyla öncelikle Ataç’ı düşünmüştüm. Ancak Kazım Kurt da büyükşehir adaylığı konusunda çok istekliydi, bu konuda aralarında bir uzlaşı sağlansaydı biri aday olabilirdi, ancak olmadı. İkisi de kendi bölgelerinde güçlü, böylesi parti için de Eskişehir için de daha isabetli oldu aslında. Ataç ve Kurt’un benim aday olmadığım bir seçimde aday olmak istemeleri de doğal tabii, ancak merkez ilçelerimiz de çok önemli ve her iki ismin de kendi ilçelerinden aday olarak Ünlüce’yi desteklemelerinin daha doğru olacağına kanaat getirdik. Partide bölünmelerin olmaması için de daha isabetli bir karar oldu. Ayrıca CHP genel olarak kadın ve genç kontenjanını dolduramıyordu ve Eskişehir gibi çağdaş bir Cumhuriyet kentinde güzel bir örnek olsun, bir büyükşehirde daha kadın belediye başkanı olsun dedik. Adaylar belirlendikten sonra diğer iki belediye başkanımız da Ünlüce’yi sonuna kadar destekleyeceğini açıkladı ve çalışmalara başladılar bile. Seçim süresince Ayşe Ünlüce ile birlikte hareket edeceğiz, sahada onunla çalışacağız."

"Başkanlığından sonra Ayşe Ünlüce'ye yardım etmeye devam edeceğim"

Büyükerşen, "Başkan seçilmesi durumunda Ünlüce’ye desteğiniz sürecek mi?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Elbette, başkanlığından sonra da Ayşe Ünlüce'ye yardım etmeye devam edeceğim."

Söyleşinin tamamını bu linkten okuyabilirsiniz

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@