CHP Eskişehir için iki belediye başkan adayını açıkladı!

CHP'de, 125 seçim bölgesinde belediye başkan adayları açıklandı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı halen açıklanmazken, iki ilçe belediyesinin adayları belli oldu.

SİYASET 22.12.2023, 00:42 22.12.2023, 00:55
CHP Eskişehir için iki belediye başkan adayını açıkladı!

CHP'de, 125 seçim bölgesinde belediye başkan adayları açıklandı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 126 seçim bölgesinde adayların belirlendiğini açıkladı. Yücel, İsmail Sonkaya’nın Konya, Ferdi Zeyrek’in Manisa, Cevat Öncü Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendiğini belirtti. Yücel, Muharrem Erkek’in Çanakkale, Selahattin Ekicioğlu’nun Kırşehir, Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın Bartın, Turgay Sevindi’nin Amasya, Faruk Demir’in Ardahan ve Eyüp Kahveci’nin ise Kütahya Belediye Başkan Adayı olduğunun karar altına alındığını duyurdu. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından partisinin Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

Yücel, PM toplantısında 160 seçim çevresi görüşmelerinin yapıldığını belirterek, "Bu 160 seçim çevresinin 35’inde ön seçim kararı alındı. 126’inde ise anketler, kamuoyu yoklamaları, örgüt görüşleri, bölge milletvekilleri Parti Meclis üyeleri ve o seçim çevrelerinde görevlendirilen heyetlerimizin MYK ve PM’ye sunmuş olduğu raporlar doğrultusunda adaylar belirlendi” dedi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, İsmail Sonkaya’nın Konya, Ferdi Zeyrek’in Manisa ve Cevat Öncü’nün ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı; Muharrem Erkek’in Çanakkale, Selahattin Ekicioğlu’nun Kırşehir, Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın Bartın, Turgay Sevindi’nin Amasya, Faruk Demir’in Ardahan ve Eyüp Kahveci’nin ise Kütahya Belediye Başkan Adayı olduğunun karar altına alındığını açıkladı.

Eskişehir'de Çifteler ve Sivrihisar adayları belli oldu

Eskişehir'de CHP'nin Çifteler adayı Zehra Konakçı, Sivrihisar adayı da Habil Dökmeci olarak açıklandı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@