Erdoğan'ı ve İstanbul'u kazandığı efsane seçim kampanyasını anlattı... Nabi Avcı'dan çok özel röportaj

Prof.Dr. Nabi Avcı, Yeni Şafak'taki röportajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yol arkadaşlığının nasıl başladığını, Erdoğan'ın basın danışmanlığını üstlendiği 1994'teki İstanbul seçim kampanyasını, İstanbul'un Erdoğan'lı yıllarını anlattı...

SİYASET 22.03.2024, 23:50 23.03.2024, 00:03
Erdoğan'ı ve İstanbul'u kazandığı efsane seçim kampanyasını anlattı... Nabi Avcı'dan çok özel röportaj

Prof.Dr. Nabi Avcı, Yeni Şafak'ın "İstanbul yılları" röportaj serisine konuk oldu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını kazandığı seçim kampanyasını ve İstanbul'un Erdoğan'lı yıllarını anlattı. 

1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basın danışmanlığı görevini üstlenmesiyle yol arkadaşlıkları başlayan eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 1994 seçimine ve Erdoğan’ın İstanbul'u yönettiği yıllara dair çok özel anılar anlattı. 

Erdoğan'ın siyasi kariyerindeki ilk zaferi olan 1944 İstanbul seçiminde yürütülen efsane seçim kampanyasına ilişkin önemli ayrıntıları anlatan Prof.Dr. Nabi Avcı, seçim öncesinde Silivri’de düzenlenen özel buluşmadan da ilginç ayrıntılar verdi.

Erdoğan'ın İstanbul'u neden ve nasıl büyük bir zaferle kazandığına dair dikkat çekici tespitlerde bulunan Prof.Dr. Nabi Avcı, medya tarafından Erdoğan'a o dönemde uygulanan sansür ile ilgili de konuştu. 

Nabi Avcı, okuduğu şiir sebebiyle hapis cezası alan Erdoğan’ın 26 Mart 1999 tarihinde Pınarhisar Cezaevi’ne girmek üzereyken İstanbul’a yaptığı belediye hizmetlerini anlatan altı ciltlik ‘Ruzname’ isimli kitabı Erdoğan'a hediye etme serüvenlerini de aktardı.

Yeni Şafak'ta yayınlanan röportajı aşağıdaki videoya tıklayarak izleyebilirsiniz. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@