Eski vali Kadir Çalışıcı: Büyükşehir adaylığım söz konusu 

Eskişehir'in eski valilerinden, emekli vali Kadir Çalışıcı, medyamidas.com'u ziyaret etti. Çalışıcı, yaklaşan yerel seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. 

SİYASET 27.12.2023, 17:53 27.12.2023, 17:56
Eski vali Kadir Çalışıcı: Büyükşehir adaylığım söz konusu 

Eskişehir'in eski valilerinden, emekli vali, Eskişehirspor taraftarlarının "Vali Baba" olarak andığı Kadir Çalışıcı, medyamidas.com'u ziyaret etti. Midas Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kutlu ile gündem, Eskişehir ve yaklaşan yerel seçimlere ilişkin sohbet eden Kadir Çalışıcı, Hakkı Kutlu'nun "Siyaset hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu seçimde adaylık düşünüyor musunuz? Herhangi bir teklif var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: 

"Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile birkaç yıldır görüşüyoruz. Kendisi çok aydın bir kişi. Dünyaya bakışımız neredeyse aynı. Maşallah kendisini çok yetiştirmiş. Son seçimde adaylığımla ilgili benden talepte bulunmuştu. Ancak ben o tarihte siyaset düşünmüyordum ve maalesef olumlu cevap veremedim. Bu kez yine aday olmam konusunda ricacı oldu. Fatih Erbakan kadar değerli, Türkiye'nin geleceğinde yeri olduğunu düşündüğüm bir ismi ikinci kez reddetme haddini kendimde görmüyorum. Şu sıralarda Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Mandacı sağ olsun, benim Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmam konusunda çok ricacı ve emek sarf ediyor. Şu anda istişare ediyoruz. İstişarede fayda vardır. Yeniden Refah Partisi'nden Büyükşehir adaylığım yüksek ihtimal" diyen Çalışıcı, "Sen ne diyorsun aday olayım mı" diyerek espri yaptı. 

Eskişehir'de valilik yaptığı dönemde önemli çalışmalara imza atan, Eskişehirspor taraftarının her zaman "Vali Baba" olarak andığı Kadir Çalışıcı'nın medyamidas.com'a yaptığı "Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının söz konusu olduğunu" açıklamasının Eskişehir siyasetinde ve kulislerde bomba etkisi yaratması bekleniyor. 

Yorumlar (6)
Ferdi Demir 5 ay önce
Bu adaylık Malesef Chp’nin işine yarar.yapmayın gözünüzü seveyim sağcıların oyunu bölmeyin.Chp’nin ekmeğine yağ sürmeyin.
Türk Yılmaz 5 ay önce
Yakışır Vali Baba'ya. Birileri uyuyamaz artık
Mehmet Ali 5 ay önce
Vali babamızı büyükşehir belediye başkanı görmek büyük mutluluk olur. Yozlaşmış karanlığa gönülmüş Türkiye siyasetine bir deniz feneri gibi yol gösteren cabbar Valimiz
Vali baba demek ESES demek 5 ay önce
Eskişehirsporlu olarak Valilik döneminde bu şehir neler yaptığını biliyor. Sıra Belediye Başkanlığında neler yapacağını görmekte. Yakışan kişidir Vali Baba
FARUK 5 ay önce
Valla çok sevindim
kenan 5 ay önce
truva attı yükleniyor galiba.. geçen adaylığını unutmadık..

Gelişmelerden Haberdar Olun

@