Eskişehir'e yerli tramvay almayan Büyükerşen, İstanbul'un yerli ve milli tramvayı önünde poz verdi!

Eskişehir'e yerli ve milli tramvaylardan almamakla, Türk mühendislerinin ürettiği tramvayları tercih etmemekle eleştirilen Yılmaz Büyükerşen'in katıldığı fuarda İstanbul'un yerli ve milli tramvay projesi Tram 34 önünde poz vermesi şaşkınlıkla karşılandı! Eskişehir'e bir türlü alınamayan yeni tramvayları da akıllara getirdi...

SİYASET 21.09.2023, 14:07 21.09.2023, 14:30
Eskişehir'e yerli tramvay almayan Büyükerşen, İstanbul'un yerli ve milli tramvayı önünde poz verdi!

ETO TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki “2. Rail Industry Show” Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarını ziyaret eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, stant açan kurum ve kuruluşların stantlarını ziyaret etti, bilgiler aldı. 

Yerli tramvay almayan Büyükerşen, Türk mühendislerinin yaptığı yerli tramvay projesi önünde poz verdi!

ESTRAM'ın standını da ziyaret eden Büyükerşen, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Metro İstanbul'un stantlarını da ziyaret etti. 

Ekrem İmamoğlu'nun "Türk mühendislerinin yaptığı yerli ve milli tramvay projemiz" diyerek açıkladığı, yerli ve milli tramvay TRAM 34 görseli önünde poz veren Büyükerşen'in bu durumu, görenlere "Eskişehir'e yerli tramvay almayan Büyükerşen, İstanbul'un yerli ve milli tramvayı önünde poz verdi" dedirtti. 

Neredeyse bir tek Eskişehir kaldı! Dünyaya satılıyor, Eskişehir'de yok 

Yerli ve milli tramvay üretimi son yıllarda Türkiye'de giderek artarken, birçok büyükşehir yerli üretim tramvayları kullanmaya başlamışken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin halen yerli ve milli üretim tramvayları değil, yabancı üretim tramvayları tercih edecek adımlar atması eleştiri konularının başında geliyor. 

Yeni tramvaylar alınacaktı, iptal edilen ihaleden haber yok!

Son olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin alacağı kredi ile yeni tramvaylar alması gündeme gelmiş, ancak hazırlanan ihale şartnamesindeki birçok şartın yerli üreticilerin ihaleye girmesini engelleyici şartlar olduğu ifade edilerek ihale eleştirilmişti. 

Yapılan ihaleye bir yabancı, bir de yerli firma katılmış, yerli firma ihaledeki bazı uygulamalara itirazda bulunmuştu ve ihale iptal edilmişti. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi aylardır halen yeni bir ihale yapmazken, Eskişehir'e alınacak yeni tramvayların akıbeti merak ediliyor. 

Eskişehir'in yeni tramvayları ne zaman gelecek? İstanbul ve diğer şehirlerdeki gibi yerli ve milli olacak mı?

Tramvayların artık yetersiz geldiği Eskişehir'de yeni hatlar da yeni tramvaylar olmadığı için öylece beklerken, yeni alınacak tramvayların da Türk mühendislerinin ürettiği, dünyaya satılmaya başlanan yerli ve milli üretim tramvaylardan olması isteniyor. 

Yılmaz Büyükerşen'in yeni tramvay alımı sorununu nasıl çözeceği ve yeni tramvayları alırken, İstanbul Büyükşehir ve diğer birçok büyükşehir belediyesi gibi yerli ve milli üretim tramvayları tercihe edip etmeyeceği de merakla bekleniyor. 

Eskişehir Büyükşehir'in beceremediği yeni tramvay ihalesinde neler yaşanmıştı? Aşağıdaki linklerden ilgili haberleri okuyabilirsiniz... 

Prof.Dr. Nabi Avcı: "Türk işçisinin, mühendisinin alın terine değer veriyorsa o maddeleri değiştirir"

Büyükerşen'in yabancı sevdasını yazdı

Eskişehir tramvay ihalesini konuşuyor! "Büyükşehir'in yaptığına kimse sessiz kalmamalı"

Eskişehir'in tramvay ihalesinde şok gelişme! Skoda'dan çift zarf!

Eskişehir Büyükşehir'in yeni tramvay ihalesi ne oldu? Murat Özcan gündeme taşıdı

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@