Eskişehir'in CHP'li vekilleri de Kütahya'ya koştu! "Kütahya için görevdeyiz"

YSK'nın Kütahya'daki seçimde "geçersiz oyların yeniden sayılması" kararına CHP'nin itirazını reddetmesi sonrasında Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan da alarma geçti, Kütahya'ya gitti...

SİYASET 06.04.2024, 17:42 07.04.2024, 00:02
Eskişehir'in CHP'li vekilleri de Kütahya'ya koştu! "Kütahya için görevdeyiz"

Kütahya'da resmi olmayan sonuçlara göre CHP'li Eyüp Kahveci'nin 602 oy farkla kazandığı seçim sonrasında MHP itirazda bulunmuş ve seçiin iptal edilmesini istemişti. 

İl Seçim Kurulu seçim iptali talebini reddederken, "geçersiz oyların yeniden sayılması" yönünde karar aldı. 

CHP'nin YSK'ya taşıyıp bu karara yaptığı itiraz reddedilince, geçersiz oyların sayılmasına başlandı, Türkiye'de gözler Kütahya'ya döndü. 

Geçersiz oyların yeniden sayılacağı Kütahya'ya CHP'den birçok isim akın ederken, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan da soluğu Kütahya'da aldı, sosyal medyadan paylaşımlarda bulundu. 

Utku Çakırözer yaptığı paylaşımda, "Kütahya halkının iradesine gölge düşürülmesine izin vermeyeceğiz… Milletvekillerimizle Kütahya’dayız…" ifadelerine yer verdi. 

İbrahim Arslan da, yaptığı paylaşımda, "Halkın iradesini yok sayma girişimine sonuna kadar karşı çıkmak, Kütahya’nın halkının zaferine gölge düşürülmesine izin vermemek üzere CHP milletvekillerimizle birlikte Kütahya’da görevimizin başındayız" dedi. 

Jale Nur Süllü de gece saatlerinde yaptığı paylaşımda, "Kütahya'da oy sayımı devam ediyor. Şu an, saat 23.30 itibariyle, 549 sandıktan açılan sandık sayısı 340. Vekillerimiz ve il örgütümüzle birlikte Kütahya halkının iradesine sahip çıkmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@