Eskişehir'in en genç belediye başkanı oldu

Eskişehir'de yerel seçimde, İnönü Belediye Başkanı seçilen 34 yaşındaki Serhat Hamamcı, Eskişehir'in yeni belediye başkanları arasında en genci oldu...

SİYASET 01.04.2024, 16:39 01.04.2024, 16:49
Eskişehir'in en genç belediye başkanı oldu

Eskişehir'de seçilen yeni belediye başkanları arasında en genci Cumhur İttifakı adayı olarak İnönü Belediye Başkanlığına seçilen 1990 doğumlu, 34 yaşındaki Serhat Hamamcı oldu. 

Eskişehir'in İnönü ilçesinde AK Partili İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'un yanında Belediye Başka Yardımcısı olarak görev yapan ve Bozkurt'un yeniden aday olmak istememesi sonrasında Cumhur İttifakı adayı olan Serhat Hamamcı, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi yüzde 49,39'luk bir oy oranı ile kazanırken, Eskişehir'de son seçimi kazanan belediye başkanları arasında da en genci oldu. 

"İnönü kazandı, hepimiz kazandık"

34 yaşındaki Eskişehir'in en genç belediye başkanı Serhat Hamamcı, sosyal medyadan yayınladığı mesajda da, "Teşekkürler İnönü’m. Günlerdir sahada olduğu gibi bugünde sandıkta desteklerini ve teveccühlerini Cumhurİttifakı’mızdan yana kullanan kıymetli hemşehrilerime canı gönülden yürekten teşekkür ediyorum. Sözümüz söz hep birlikte kadim ilçemizi daha da ileriye taşıyacağız. İnönü kazandı, hepimiz kazandık" dedi. 

Serhat Hamamcı kimdir?

1990 yılında Eskişehir'in İnönü ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İnönü ilçesinde tamamladı. Askerlik öncesi ve sonrası iş hayatına, İnönü'de faaliyet gösteren Ford Otosan ve Seranit Seramik Fabrikaları'ndaki görevleri sonrası İnönü'de esnaflık yaparak devam etti. 2016-2019 yılları arasında İnönü Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunan ve 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’ndan AK Parti İnönü Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçilen Serhat Hamamcı, İnönü Belediye Başkan Yardımcılığı ve İnönü Belediyesi Spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulundu. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@