banner163

Garip Yıldırım: Odunpazarı'nı kişisel rant ve menfaat odaklı yönetmeyeceğim 

DSP'den Odunpazarı Belediye Başkan adayı olan Garip Yıldırım'dan ilk açıklama... 

SİYASET 09.02.2024, 13:46 09.02.2024, 13:52
Garip Yıldırım: Odunpazarı'nı kişisel rant ve menfaat odaklı yönetmeyeceğim 

DSP'den Odunpazarı Belediye Başkan adayı olan Garip Yıldırım, DSP il yöneticileri ile düzenlediği basın toplantısında adaylığı ile ilgili ilk açıklamalarını yaptı. 

"Eskişehir'in her yerinde, her mahallesinde, köyünde izim vardır"

ESKİ'nin eski genel müdürlerinden Garip Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunuyum. Eskişehir'e, Köy Hizmetleri Müdürü ve ESKİ Genel Müdürü olarak 25 yıl hizmet ettim. Eskişehir'in 406 köyünde izim vardır. Eskişehir'in her mahallesinde, köyünde çalışmalarım oldu. Garip Yıldırım'ın izi Eskişehir'in her yerinde vardır. Herkesi kucakladım, kimseyi dışlamadım. ESKİ'deki görevim sırasında Eskişehir'in her yerinde vardır" dedi. 

Asıl uzmanlık alanının su olduğunu belirten Yıldırım, “Asıl uzmanlık alanım su kaynaklarıdır. Barajlardır, göletlerdir. Hangi dağda hangi su kaynağı var, bilirim. Sarısungur ve Aşağıılıca'da görevlerim sırasında barajlar yaptık. Daha önce başlattığımız çalışmalar da devam etmektedir. Porsuk Barajı çalışmalarında da görev aldım. " diye konuştu. 

"Odunpazarı'nda bir an önce kentsel dönüşüme başlanmalı"

Odunpazarı'ndaki kentsel dönüşüm eksikliğine ve sorununa da değinen Yıldırım, halkı mağdur etmeden bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini belirterek, "Depremde çok sayıda canımızı kaybettik. İnsan canı bu denli ucuz olmamalı. Bu noktada deprem öncelikle konumuzdur. Odunpazarı'nda özellikle Karapınar ve Gündoğdu'da sıkıntılar var. Bu bölgelerde kentsel dönüşümün hızlanması için her türlü çalışmayı yürüteceğiz. Vatandaşlar daha fazla mağdur edilmemeli” diye konuştu. 

Projelerini anlattı

Sıcak sular ve termal turizm konusunda Eskişehir’in Afyonkarahisar'dan geride kaldığını ifade eden Yıldırım, “Eskişehir'in sıcak su kaynaklarını da değerlendirmeliyiz. Sıcak sular bölgesinde yeni bir çalışma yapılabilir" dedi.

Projeleri arasında gençlere ve kadınlara yönelik projeler de olduğunu belirten Yıldırım, gençlerin ve kadınların üretime daha çok katılması için kooperatifler oluşturacaklarını söyledi. Yıldırım, ayrıca seçilirse belediye olarak tarıma da destek vereceklerini ifade ederek, "Drone ile gübreleme ve ilaçlama faaliyetlerine destek vererek çiftçilerimize destek olacağız" diye konuştu. Yıldırım, ayrıca engelli vatandaşların rahatı ve engelsiz bir Odunpazarı için şehrin genelinde çalışmalar yapacaklarını kaydetti. 

Yıldırım, yoksul ailelere gıda desteği, kreşlerin artırılması ve yaşlı bakızm hizmetleri konusunda da çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Gündoğdu'da açılması planlanan cem evi konusunda da sorunlar olduğunu biliyoruz, orası ile ilgili çözümü de sağlayacağız" dedi. 

"Odunpazarı'nı kısa vadeli kişisel rant ve menfaat odaklı değil uzun vadeli planlayacağız"

Sokak hayvanları konusunda hayvan yaşam köyleri oluşturacaklarını kaydeden Yıldırım, "Sosyal belediyecilik ilkemizi her alanda en üst noktaya taşıyacağız. Odunpazarı'nı kısa vadeli kişisel rant ve menfaat odaklı değil uzun vadeli planlayacağız” dedi. 

Garip Yıldırım, CHP'den ayrılıp DSP'den aday olması ve neden Odunpazarı'ndan aday olduğu konusundaki soruya, "Hiç kimseye kırgın değilim, kavgalı değilim. Bu bir tercih meselesi. Eskişehir'e hizmet için kentin her alanında aday olabilirim. Odunpazarı'nın özel bir sebebi yok. Önemli olan Eskişehir'in gelişmesi. Amacımız Odunpazarı ilçesinde kentimize hizmet ederek daha güzel bir Odunpazarı ve Eskişehir olması" diye konuştu. Yıldırım, Eskişehirspor ile ilgili de düşünceleri olduğunu belirterek, Eskişehirspor için de çalışmalara imza atacaklarını dile getirdi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@