Kendinden emin AK Parti... Cumhur İttifakı Eskişehir'de çok iyi gidiyor

Eskişehir'de Cumhur İttifakı adayları kendinden emin bir şekilde ilerlerken ve AK Parti'de yüzler gülerken, CHP'deki panik havası gözle görülür bir şekilde kamuoyuna yansımaya başladı. 

SİYASET 27.02.2024, 16:43 27.02.2024, 16:51
Kendinden emin AK Parti... Cumhur İttifakı Eskişehir'de çok iyi gidiyor

Eskişehir'de yerel seçim heyecanı tüm hızıyla sürerken, Cumhur İttifakı ve AK Parti'de adayların kendinden emin hali dikkat çekiyor. CHP tarafındanki panik havası da kamuoyunda gözle görülür derecede hissedilmeye başladı. 

AK Parti'de Nebi Hatipoğlu ve diğer adayların parti tabanının tam desteğini alarak büyük bir ilerleme kaydediyor. AK Parti ve MHP'nin adaylar için büyük birlik ve beraberlik içinde çalışması da dikkat çekiyor. 

AK Parti'de aday belirleme öncesinde yaşanan sürecin tamamen kaybolduğu, Nebi Hatipoğlu, Özkan Alp ve Hamid Yüzügüllü'nün parti tabanında büyük bir destek sağladıkları ve bu durumun adaylarda kendilerinden emin bir duruşu son günlerde net olarak ortaya çıkardığı yapılan yorumlar arasında. 

Öte yandan CHP tarafından ise büyük bir panik havası olduğu göze çarpıyor. Yılmaz Büyükerşen'in aday olup olmaması yönündeki tartışmaların, Büyükerşen - Kazım Kurt kavgalarının çok yıprattığı CHP'de, Ayşe Ünlüce'nin Büyükşehir adayı olarak belirlenmesi sonrasında birlik ve beraberlik havası çizilmeye çalışılsa da yaşanan son gelişmeler sonrası kazan yine kaynamaya başlamış görünüyor. 

Büyükerşen'in Osmanlı devleti ve padişahları hakkındaki kamuoyunda büyük tepki çeken sözleri, Ayşe Ünlüce'nin önce katılmayı kabul edip sonra sözünü tutmadığı tv100'de Nebi Hatipoğlu'nun katıldığı "Taksim Meydanı" programı gibi olayların CHP'deki panik havasını kamuoyunun gözleri önüne serdiği belirtiliyor. 

Dün akşam tv100'deki Ayşe Ünlüce'nin söz verdiği halde katılmadığı canlı yayında, Nebi Hatipoğlu'nun emin tavrı ve "Kesin kazanıyoruz" sözleri kulislerde çok konuşulurken, CHP kanadından Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt, İbrahim Arslan ve Talat Yalaz gibi isimlerin program sunucusu Gürkan Hacır ve Barış Yarkadaş'a mesaj yağdırıp Nebi Hatipoğlu'na cevap yetiştirmeye çalışması da çok konuşulan detaylar arasında yer aldı. Siyasi kulislerde bu durum, Ayşe Ünlüce cevap veremezken özellikle Büyükerşen ve Kazım Kurt'un programa mesaj atarak müdahil olmaya ve Hatipoğlu'nu susturmaya çalışması, "CHP kanadı büyük panikte. Büyükerşen ve Kazım Kurt ne yapacağını şaşırdı" yorumlarına neden oldu. 

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak'ın dün yaptığı ve "CHP'liler çoklu aday gibiler" paylaşımı da çok konuşulan sözler arasında yer aldı. 

Yaşanan gelişmelerin özellikle Ayşe Ünlüce ve Kazım Kurt'u çok yıprattığı ve paniğe sevk ettiği konuşulurken, bu durumun Cumhur İttifakı ve AK Parti tabanını daha da şevklendirdiği ve seçim çalışmalarına hız verdiği, öte yandan CHP tabanında ise büyük huzursuzluk yarattığı ifade ediliyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@