Murat Özcan: Deprem konusunda iki soru önergesi vermiştim...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, deprem konusunda daha önce verdiği soru önergelerini ve Eskişehir'in deprem gerçeğini hatırlattı...

SİYASET 11.12.2023, 21:44 11.12.2023, 21:52
Murat Özcan: Deprem konusunda iki soru önergesi vermiştim...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı Murat Özcan, deprem konusunda daha önce verdiği soru önergelerini ve Eskişehir'in deprem gerçeğini hatırlattı...

Özcan yine deprem gerçeğini hatırlatarak sordu

Önceki meclis toplantılarında da sık sık Eskişehir'in olası bir depreme hazır olması için yapılması gereken çalışmalara ve kentsel dönüşüm projelerinin önemine dikkat çeken Murat Özcan konuşmasında, "Eskişehir de ikinci derece deprem bölgesi olduğu için yeni fay hatlarının belirlenmesi konusunda en az iki soru önergesi vermiştim hatırlarsanız. Şahsınız da yeni fay hatlarının belli olmadığından, o nedenle şu anda planlara işlenmesinin mümkün olmadığından bahsetmişsiniz. Çok gecikmiş olmakla beraber önemli buluyoruz bu çalışmayı. Bir an evvel bitirilmesi ve imar planlarına işlenmesini temenni ediyoruz" dedi. 

Özcan ayrıca, Eskişehir'deki hayvan barınağı eksiğini de bir kez daha dile getirerek, "Diğer taraftan da başıboş sokak köpekleri yine gündemde. Hayvan barınağı ile ilgili daha önce yeriniz olmadığını ve Hazine'den yer talep ettiğinizi söylemiştiniz. Size bir yer tahsisi yapılması konusunda çalışmaları biz başlatmıştık. Bakanlık onayı gelmediğini söylemiştiniz. Bakanlık onayı gelmediyse takibini yapmak isteriz. Bu konuda da çalışmalarınızı bekliyoruz" dedi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Özcan'ın sorularına detaylı cevaplar verirken, fay hatları ve depreme hazırlık konusunda bir çalışma yapacaklarını ve bu çalışmayı TÜBİTAK'ın bir çalışması ile koordineli yapmaya çalıştıklarını belirtti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@