Murat Özcan: Ne yaptığınızı da ne yapamadığınızı da anlatacağız

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Murat Özcan'dan Kazım Kurt'a: "Önümüzdeki seçimlerde de sizin ne yaptığınızı ve ne yapamadığınızı anlatacağız..."

SİYASET 02.01.2024, 19:23 02.01.2024, 19:31
Murat Özcan: Ne yaptığınızı da ne yapamadığınızı da anlatacağız

Eskişehir Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Belediye Başkanı Kazım Kurt'un başkanlık ettiği meclis toplantısında gündeme ilişkin maddeler görüşülürken, CHP grubu yine ülke ekonomisi ve Türkiye gündemine ilişki eleştirilerde bulundu. 

"Önümüzdeki seçimlerde de sizin ne yaptığınızı ve ne yapamadığınızı anlatacağız"

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan yaptığı konuşmada, "Seçime 3 ay kaldı. Seçime 3 kala her zaman yaptıkları gibi arkadaşların genel politikalar üzerinden eleştiri yapmasını da anlıyoruz. Fazla belediye eleştirisi çıkmasın da, tartışmaları hükümetin politikaları ile geçiştirelim gibi bir tezleri var. O yüzden çok fazla tuzaklarına düşmek istemiyoruz. 6 ay önce seçim yaptık. Neyi yaptığımızı neyi de yapamadığımızı halkımıza anlattık. Sizi değil, bizi takdir ettiler. Şimdi Allah izin verirse önümüzdeki seçimlerde de sizin ne yaptığınızı ve ne yapamadığınızı anlatacağız. Halktan da hakem olmasını rica edeceğiz. Sandıkta da bu sonucu hep beraber demokratik bir saygı ile karşılayacağız. Sizi haklı görürlerse sizi yeniden belediye başkanı yapacaklar, bizi haklı görürlerse de bizim adaylarımızı belediye başkanı yapacaklar. 5 yılıa yakın süredir belgeli bir şekilde eleştirilerimizi yaptık. CHP sıralarından farkımız şu oldu. Biz yapılanı da söyledik, hatta takdir ettik. Eğer halkımız o hizmetlerden memnunsa devamının gelmesini de sağlayacağımızı söyledik" dedi. 

"Vaatlerinizin 9 yıl içindeki gerçekleşme oranının yüzde 40 bile olmadığını ispatladık"

Özcan, "Vaatlerinizin 9 yıl içindeki gerçekleşme oranının yüzde 40 bile olmadığını ispatladık. Bundan sonra kim sorarsa da tekrar ispatlarız. Emre beyin (Emre Genç) yaptığı eleştirilerin çok zorlama eleştiriler olduğu çok aşikar. Bizden önce 80 yıl hükümetler geldi. Eskişehir'i de yönettiler. Bizi 80 yıllık istatistiklerle karşılaştırın diyoruz. Hala bunu başarabilmiş değilsiniz. Biz 20 yılda yaptıklarımızı 80 yılla kıyaslıyoruz. Odunpazarı Belediyesi ile hükümeti kıyaslayacak değiliz. Biz sizi gezdirmeye kalksak, sabah 9'dan akşam 7'ye değil, 19 gün gezdirmek zorunda kalırız. Bu zahmete girmeyin diye size kitap da verdik" diye konuştu. 

"Sizlere aynı şekilde muamele edeceğiz"

Özcan ayrıca, "Özellikle ekonomi ile ilgili eleştiriler konusunda, yapamadıklarımız da var, ama elbet yapacağız. Bir darbe yaşandı, 4 büyük askeri operasyon, Azerbaycan Karabağ'ın kurtuluşuna vesile  olduk. Terörü bitirme noktasına geldik. Pandemi belası ile uğraştık. Geliri bizden yüksek ülkelerin insanlarını sokakta ölüme terk ettiği bir dönemde, biz vatandaşlarımıza dünyaya örnek bir şekilde hizmet ettik. 6 ay boyunca insanlara evlerinde baktık. Sel felaketleri yaşadık. Üstüne maalesef 11 ilimizi çok büyük etkileyen büyük bir deprem yaşadık. Dünyadaki krizlerin Türkiye'ye yansıması ile karşılaştık. Halkımıza bunları anlattık ve halkımız bizlere inanarak bizlere yeniden oy verdi ve iktidara taşıdı. Biz de size aynı şekilde muamele edeceğiz" dedi. 

"Arsa yoksunluğundan ziyade beceri yoksunluğu"

Özcan, "'Arsa konusunda yardımcı olursanız daha çok pazar yeri yaparız' sözünü bir eleştiri gibi algılarım. Sanki elinizde arsa var da biz yardımcı olmuyoruz. O zaman elinizde Gökmeydan, Osmangazi, 71 Evler gibi yerlerin neden yıllardır yapılamadığını da sorarız. Bir arsa yoksunluğundan ziyade bir beceri yoksunluğu olarak algılıyoruz" dedi. 

Özcan, "9 yıldır yaptığınız hizmetleri bize küçük bir kitapçık ile verdiniz. Biz de bunların 9 yıl için yeterli olmadığını eleştirdik ve bugün de eleştiriyoruz. En doğal hakkımızdır" diye sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@