Nebi Hatipoğlu: Diziler Eskişehir'de çekilecek, dünyaya satılacak

Cumhur İttifakı AK Parti Eskişehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, düzenlenen lansman toplantısı ile projelerini açıkladı... 

SİYASET 05.03.2024, 17:15 05.03.2024, 17:32
Nebi Hatipoğlu: Diziler Eskişehir'de çekilecek, dünyaya satılacak

Cumhur İttifakı AK Parti Eskişehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, ETO Vehbi Koç Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen yoğun katılımlı proje lansman toplantısı ile Eskişehir için projelerini açıkladı. 

“Dünya Şehri Olmak Eskişehir’e Çok Yakışacak” sloganı ile projelerini açıklayan Nebi Hatipoğlu, "Her karesinde Eskişehir olan bir hikayem; şehrim için bir hayalim, bir gayem var dedi. 

Hatipoğlu, "Tarımda, sanayide, teknolojide, turizmde, eğitimde, sanatta, kültürde; her bakımdan Türkiye’nin dinamosu olabilecek bu şehir ne yazık ki layığının da potansiyelinin de çok uzağında. Ben ve arkadaşlarım diyoruz ki daha hızlısını, daha doğrusunu biz yaparız. Gençliğin enerjisiyle, başka bir anlayışla hazırız" diye konuştu. 

"15 katlı kavşakla trafik sorununu çözeceğiz"

Hatipoğlu, "Eskişehir’in öncelikli üç sorunu ulaşım altyapısı, kentsel dönüşüm ve ucuz ve temiz su ihtiyacı. Bu alanlarda hızla adımlar atıp kapsamlı bir kalkınma hamlesine başlayacağız" dedi. Trafik ve ulaşım sorunu için kentte 15 ayrı noktada 15 katlı kavşağı hayata geçireceklerini ve trafik sorununu ortadan kaldıracaklarını belirten Hatipoğlu, "Kırmızı ışıkta durmak kalmayacak. Hepsinin yerleri ve projeleri hazır" dedi. 

"Tüm Eskişehirlilere tek binişte 45 dakika sınırsız aktarma, öğrencilere aylık sadece 50 TL'ye abonman"

Hatipoğlu, toplu taşımada tüm Eskişehirlilere tek biletle 45 dakika boyunca sayısız aktarma, öğrencilere de kendilerine özel abonmanla aylık sadece 50 TL’ye ay boyu sınırsız ulaşım sağlayacaklarınıs söyledi.

"Yeni otoparklar yapacağız, kuzey ve güney çereyolu projelerine başlayacağız"

Hatipoğlu, "15 adet katlı kavşak ve yeni katlı otoparklarla da ulaşım altyapısını iyileştireceğiz" diyerek, Kuzey-Güney otoyolu projelerine de gelir gelmez başlayacaklarını ifade etti. 

"Şebeke suyunda yüde 40 indirim olacak, şebeke suyu içilebilir hale gelecek"

Su konusunda toplamda 4 milyar TL’lik dev yatırımlarla faturaları tek kalemde yüzde 40 indirim yapacaklarını söyleyen ve kontörlü yükleme sistemini kaldıracaklarını, çeşmelerdeki suyun da içilebilecek temizliğe erişeceğinin sözünü veren Hatipoğlu, Eskişehir'de depreme hazırlık konusunda da hemen çalışmalara başlayacaklarını kaydetti. 

"5 yılda 25 bin konut dönüşecek"

Eskişehir'de deprem tehdidine karşı çalışmalarda ve kentsel dönüşümde büyük bir gecikme olduğunu söyleyen Hatipoğlu, "5 yılda 25 bin konutun dönüşümünü hiçbir ücret talep etmeksizin gerçekleştireceğiz. Küçük Sanayi Sitesi, Merkez Riskli Alanı, Kurtuluş Pazar Yeri gibi noktalarda hayata geçirecekleri projeleri de üç boyutlu modelleriyle paylaştı.

"Frigya Vadisi" projesi

Frigya Vadisi için de projeleri olduğunu açıklayan Nebi Hatipoğlu, "Frigya Vadisi Turizm Sahası" projesini "Dünya artık peribacalarını görmek için Eskişehir’e gelecek” sözleriyle tanıttı. 

"Gençler için 5 yeni yurt, 5000 TL burs ve kültür-sanat harcamalarına destek"

Hatipoğlu ayrıca, “Gençlerin enerjisini, kadınların gücünü çok önemsiyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, burs vermeyen, yurt yapmayan az sayıda büyükşehir belediyesi arasında. Gençler için 5 yeni yurt, 5000 TL burs ve kültür-sanat harcamalarına destek olmak üzere Türkiye’de bir ilk olarak her ay 500 TL’lik KültürKart desteği sunacağız" dedi. 

"Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi’ni açacağız, kadın girişimcilere en kapsamlı destekleri sunacağız, kreşler ve aile yaşam merkezleri kuracağız"

Hatipoğlu, mevcut belediye yönetimin kadınlara yönelik sorumluluklarını yerine getirmediğini ve bu durumun Sayıştay raporlarına da yansıdığını belirterek, "Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi’ni bir an önce faaliyete alacaklarını; aynı zamanda kadın girişimciler için Türkiye’nin en kapsamlı desteklerini sunacaklarını, 20 yeni kreş ve 20 Aile Yaşam Merkezi kuracaklarını, Kadın Çiftçi Eğitim Merkezleri’ni de il genelinde yaygınlaştıracaklarını belirtti.

“Tarıma desteği ve sosyal yardımları artıracağız"

Tarıma ve çiftçilere verilen desteği de artıracaklarını söyleyen Hatipoğlu, sosyal yardımları da belediye bünyesinde başlatacakları DestekKart bünyesinde toplayacaklarını ve bu kapsamda kış aylarında doğalgaz yardımı, emeklilere ve dargelirlilere gıda alışverişi, öğrencilere de kitap ve kırtasiye desteği sunacaklarını ifade etti. 

"Medya Kent" projesi: Diziler Eskişehir'de çekilecek, dünyaya satılacak 

Hatipoğlu, Eskişehir için ayrıca "Medya Kent" projesini de açıkladı. Hatipoğlu, "En önemli projelerimden biri de "Eskişehir Medya Kent". Türkiye'de ilk olacak, dünyada parmak ısırtacak bir proje. Biliyorsunuz Türkiye medya sektöründe önemli bir ivme kaydetti. Sadece 2023 yılında 170 ülkeye yarım milyar doların üzerinde dizi ihracatı gerçekleştirdik. Bu sektör neredeyse bütünüyle İstanbul merkezlİ. Halbuki Eskişehir Anadolu Üniversitesi Türkiye'nin en eski Sinema-TV bölümlerinden birine sahip. Üniversitemizin ilgili bölümleriyle işbirliği içinde hayata geçireceğimiz Medya Kent, Türkiye'nin ilk medya ihtisas OSB'si olacak. İstihdam yaratacak, kent ekonomisini canlandıracak. Medya Kent Eskişehir'e çok yakışacak" diye konuştu. 

Hatipoğlu, Türkiye'nin ilk yerel turizm kalite girişimi Parlayan Yıldız Eskişehir, 7/24 açık Uyanık Kütüphane, eğitimle sporu aynı bünyede birleştirerek geleceğin yıldız sporcularını yetiştirecek Eskişehirspor Koleji, şehir genelindeki ihtiyacı karşılamak üzere 12 saat çalışacak 20 yeni kreş, ücretsiz spor dersleri ve diyetisyen hizmeti de sunulacak 20 yeni aile yaşam merkezi, tüm köylere asfalt yol gibi projelerinin de olduğunu açıkladı. 

Proje Lansman Toplantısı'na, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez ve Prof.Dr. Ayşen Gürcan, AK Parti MKYK Üyesi Ali Demirel, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, BBP İl Başkanı Taha Baksan, AK Parti il ve ilçe belediye başkan adayları, Cumhur İttifakı'na mensup partilerin il ve ilçe yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, muhtarlar ve partililer katıldı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@