Nebi Hatipoğlu: Eskişehir'de 5 yılda en az 25 bin konutu yenileyeceğiz 

Cumhur İttifakı AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu'ndan "kentsel dönüşüm" ile ilgili yeni açıklama... 

SİYASET 13.02.2024, 15:51 13.02.2024, 15:57
Nebi Hatipoğlu: Eskişehir'de 5 yılda en az 25 bin konutu yenileyeceğiz 

Cumhur İttifakı AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu kentel dönüşüm ile ilgili yaptığı yeni açıklamada, "Bir kentsel dönüşüm tartışmasıdır ki aldı başını gidiyor. Biz kentsel dönüşüm ile yeni imar planları ile kentimizde büyük bir yenilenme başlatacağız diyoruz; mevcut yönetim de 'kenti ranta teslim etmeyeceğiz' diyor. Size bu işin aslını basit şekilde anlatmak istiyorum" dedi. 

"Mevcut yönetimin Kızılyer'i imara açtığı gibi yeşil alanları yapılaşmaya açmayacağız, zaten çok sayıda mahalle kentsel dönüşüm için sırada"

Hatipoğlu, "Sevgili hemşehrilerim; öncelikle ilk söyleyeceğim, 1 karış bile verimli tarım arazisini imara açmak gibi bir planımız yok. Hele hele mevcut yönetimin yaptığı, Kızılyer gibi kentimizin içinde kalmış son yeşil alanı yapilaşmaya açmak gibi bir ihanetimiz eskişehir’e asla olamaz. Biz kenti büyütmekten, imar sınırlarınıgenişletmekten bahsetmiyoruz; biz kentimizdeki 1999 öncesi yapilmiş, sağlıksız, dayanıksız konut stoğunu yenilemek amacindayız. Mevcutta 10 mahallemizde zaten ilan edilmiş bir kentsel dönüşüm bulunmaktadır. Bunun yaklaşık 3 katı alanda sıra beklemektedir. Bunu en önemli nedeni deprem bölgesinde bulunan ve içinden fay hattı geçen kentimizin risk içermesidir" diye konuştu. 

"Allah korusun 6 – 6.5'luk bir deprem Hatay'daki gibi bir yıkım yaratabilir"

Hatipoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Allah korusun 6 – 6.5'luk bir depremde bile zemin sıvılaşması nedeniyle yıkım etkisinin aynı Hatay’daki gibi çok yüksek olacağı tahmin edilmektedir. En az 45 bin vatandaşımızın çoluk çocuğu ile hayatı açıkça tehlikededir. Bu olası tehdidin dışında 200 binin üzerinde vatandaşımızın yaşadığı alanlarda ise konut stoğu çağdışı, çok eski ve de yine çok risklidir. Sizden rica ediyorum Sütlüce, Fevzi Çakmak, Emek ve daha birçok mahallemizi fırsat bulduğunuzda bir dolaşın. Hemşehrilerimizin orada ne şartlarda, ne tür yapılarda yaşamaya çalıştığını lütfen bir görün. Bu konutları hemşehrilerimizin yıkıp baştan yapmaya gücü yetmemektedir. Bu konuda yapılacak bir imar düzenlemesi ile yatay mimari ile en çok 4-5 kata kadar izin verimesi hızlıca bölgeyi yenileyecek. Asrın felaketi 6 şubat depremleri hala hafızalarımızda. Hatırlayın TOKİ'nin ürettiği 6 katlı yapılarda sıva çatlaması bile olmamıştı. Depremde binayı yıkan şey kat sayısı değil, sağlamlık sevgili hemşehrilerim. Belediyeye ve devletimize de park alanları, hastaneler, okullar yapmak, altyapıyı yenilemek için fırsat tanıyacak."

"Eskişehir'de 5 yılda en az 25 bin konutu yenileyeceğiz"

Hatipoğlu, "Medeni şekilde yaşamak herkesin hakki değil midir sevgili hemşehrilerim? Ayrıca şehrimizdeki bu yenilenme kent ekonomimize de inanılmaz büyük fırsatlar getirecek. 5 yılda en az 25 bin konutu yenilemekten bahsediyoruz! Bu yatırımın Eskişehir'de yaratacağı ekonomiyi, istihdamı varın siz düşünün" diye konuştu. 

"Tüm Eskişehir işin ciddiyetinin farkında"

Hatipoğlu, "Peki niye mevcut yönetim bu kadar acil bir duruma karşı çıkar? Çünkü 25 yılda sadece 24 dairelik kentsel dönüşümü becerebildiler. Evet 1 2 3 4… 24 ! Şimdi de çıkıp ‘millet ne der?’ endişesi ile insan hayati ile oynuyorlar. Göz göre göre yalan söylüyorlar. Ama artık bitti. Bütün Eskişehir işin ciddiyetinin ve zaruriyetinin farkında. 31 mart gecesi eskişehirimizin yenilenme, modern, dayanikli konutlara kavuşma hamlesi inşallah başlayacak. Siz beceriksizlere değil, evladınıza güvenin" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@