banner163

Bakan Yerlikaya açıkladı! Eskişehir'deki suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı! Eskişehir'deki suç örgütü operasyonla çökertildi...

YARGI 07.03.2024, 13:41 07.03.2024, 13:46
Bakan Yerlikaya açıkladı! Eskişehir'deki suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Eskişehir ve 3 ilde eş zamanlı düzenlenen "Mahzen-5" operasyonlarıyla 3 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini ve 36 şüphelinin yakalandığını açıkladı. 

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, jandarma tarafından Eskişehir, İstanbul, Aydın ve Ağrı'da eş zamanlı "Mahzen-5" operasyonu düzenlendiğini belirtti.

Elebaşları da yakalandı

Eskişehir, İstanbul ve Aydın'da 3 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini belirten Yerlikaya, elebaşlarının da aralarında bulunduğu organize suç örgütlerine üye 36 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Silahlar ve casus kameralar ele geçirildi

Yerlikaya, operasyonlarda 6 ruhsatsız tabanca, 6 av tüfeği, 250 casus kamera, 22 mağdur adına yazılmış 14 milyon değerinde senet, 5 milyon tutarında 1721 sahte fatura, çok sayıda sahte mühür, soğuk damga, kaşe ve sahte kimlikle çok miktarda Türk lirası, döviz ve altın ele geçirildiğini kaydetti.

Eskişehir'de tefecilik yapmışlar

Mahzen-5 operasyonlarının Eskişehir kısmında da "tefecilik" suçunu örgütlü şekilde işledikleri tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da ehliyet sınavında sahtecilik

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Mahzen-5 operasyonları kapsamında İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalarda, İstanbul ve Ağrı'da "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarını işledikleri tespit edilen 11 şüpheli yakalandı.

Ekipler, bu şüphelilerin, yazılı ehliyet sınavına girdiğinde başarılı olamayacak kişilerle anlaştıklarını, bu kişilerin kimlik fotoğraflarında oynama yapıp yerlerine sınava girecek kişilere benzeyen ve "Joker" tabir edilen yeni fotoğraflar türeterek kimlik kartı almalarını, yazılı ehliyet sınavına, sahte kimlik ve dinleme cihazlarıyla girerek anlaştıkları kişilerin sınavdan geçmesini sağladıklarını belirledi.

Çevrim içi satış platformunda kurye olanlar üzerinden sahte fatura

Aydın'da ise çevrim içi satış platformunda kurye olarak çalışanlar üzerinden sahtecilik yapıldığı tespit edildi.

Kuryeler üzerinden akaryakıt istasyonlarından yakıt alınmış gibi gösterilerek düzenledikleri sahte faturaları muhasebecileri vasıtasıyla Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirerek haksız vergi iadesi aldıkları tespit edilen 18 şüpheli yakalandı.Şüphelilerin mağdur şahıslara faizle borç para verdikleri, baskı, cebir ve şiddet yoluyla zorla senet imzalatarak alacaklarını yüksek faiz oranlarıyla tahsil ettikleri, mağdurların araç ve gayrimenkullere zorla el koyarak tapularını aldıkları belirlendi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@