Biden TikTok'u ABD'de yasaklayacak yasayı imzaladı... TikTok'tan cevap geldi!

TikTok'un istenen koşulları yerine getirmemesi durumunda ABD'de yasaklanmasına neden olacak yasa ABD Temsilciler Meclisi'nden geçmişti, ABD Başkanı Biden da yasayı imzalayarak onayladı. TikTok'tan cevap açıklaması geldi...

YARGI 24.04.2024, 20:20 24.04.2024, 20:26
Biden TikTok'u ABD'de yasaklayacak yasayı imzaladı... TikTok'tan cevap geldi!

ABD'de TikTok'un yasaklanması gündemde...

ABD Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada, Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok’un ABD’deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasa tasarısı kabul edilmişti. 

Tasarıya göre, ByteDance’ın TikTok’u elden çıkarması için 6 aydan 1 yıla kadar süresi var. Tasarıda, ABD Başkanı Joe Biden‘ın satış konusunda ilerleme kaydedildiğini tespit etmesi halinde satış süresinin 90 gün daha uzatılabileceği de ifade edildi.

Temsilciler Meclisi’nden geçen yasa tasarısı, Senato'daki oylamanın ardından Biden'ın onayına sunuldu.

Biden yasayı onayladı

ABD Başkanı Joe Biden tarafından TikTok’un yasaklanmasını öngören yasa bugün onaylandı. 

Tiktok'tan cevap: "Hiçbir yere gitmiyoruz"

Biden'ın yasayı onaylamasının ardından TikTok CEO'su Shou Zi Chew, yasayı engellemek için başlatacakları yasal mücadeleyi kazanmayı beklediklerini belirterek, “İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz" dedi. ABD Başkanı Joe Biden’ın dünyaca ünlü sosyal medya uygulaması TikTok’un 270 gün içinde ABD’deki varlıklarını başka bir şirkete satmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasayı onaylamasının ardından TikTok CEO'su Shou Zi Chew, açıklamalarda bulundu. Shou, söz konusu yasayı engellemek için başlatacakları yasal mücadeleyi kazanmayı beklediklerini ifade ederek, "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz. Gerçekler ve Anayasa bizim tarafımızda ve yine galip gelmeyi umuyoruz” dedi.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@