banner163

Türkiye için büyük gün!

Türkiye için büyük gün! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan açıklamalar...

BİLİM 28.06.2021, 12:45 28.06.2021, 15:34
Türkiye için büyük gün!

Türksat 5A uydusu bugün hizmete başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuyla ilgili, "Türkiye için büyük gün" ifadesinde bulunurken, "5B uydumuzda da çalışmalar bitmek üzere" dedi.

Uzaydaki aktif 7'inci uydumuz olacak 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapılacak tören öncesinde şu açıklamalarda bulundu: 

"Tüm dünya iyileşme aşamasına geçti ama hala Covid 19 süreci devam ediyor. Sistemlerin kitlendiği bir dönemde ülkemiz bunu fırsata çevirdi. Artık her gün bir projenin bir taraftan açılışını bir taraftan temel atmasını yapıyoruz. Hakikaten ülkemizde gurur veren işler bunlar.

Son gibi buçuk yıl da yani bu salgın sürecinde bile dünyanın merakla izlediği büyük çapındaki büyük mühendisi projelerini faaliyet aldık. Türksat 5A da bunlardan, önemlilerinden bir tanesi. Gurur verici bugün bizim için de...

4 Mayıs'a kadar da takibini yaptık, yörüngesine yerleşti. Bir buçuk aydır da sistem entegrasyon ve testler tamamlandı. Artık bugün 5A uydusu bugün Cumhurbaşkanımızı bekliyor. Gurur veren güçlü Türkiye'nin uzaydaki varlığında yüzümüzü bütün dünyaya gösterecek çok önemli çok büyük işlerden bir tanesi bu.

Aktif edince 7. uydumuz olacak uzayda... Türksat 5A ile dünyanın önemli kesimini artık kapsama alanı altına almış oluyoruz."

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@