banner163

WhatsApp'ta yanlışlıkla başkasına mı attınız? Yeni özellik geldi

WhatsApp, gelen yeni özelliğini duyurdu... İşte detaylar...

BİLİM 14.12.2021, 22:38 14.12.2021, 23:02
WhatsApp'ta yanlışlıkla başkasına mı attınız? Yeni özellik geldi

WhatsApp, resmi Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamayla artık kullanıcıların sesli mesajları göndermeden dinleyebileceğini açıkladı.

WhatsApp'ta karşılaşılan sorunlardan biri de bazen kullanıcıların yanlışlıkla hesabında ekli kişilere ses kaydı atmasaydı. Whatsapp'ın bir süredir bu konuda çalışma yaptığı biliniyordu... 

Dünyanın en ünlü mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp, hiç olmadığı kadar yoğun günler geçiriyor. Birbiri ardına yayınlanan beta güncellemeleriyle birçok yeni özelliği test eden Meta, bu özelliklerden birkaçını nihai sürümlerde de kullanıcılara sunmuştu. Son olarak WhatsApp, artık kullanıcıların kaydettiği sesli mesajları, göndermeden önce dinleyebilmesine imkan sağlıyor.


Hatalı veya sessiz giden kayıtlar tarihe karışıyor
WhatsApp, bu ayın başından beri ses kayıtları ilgili yenilikler yapmaya devam ediyor. Son olarak ay başında gönderilerin ses dalgaları halinde görülebilmesini, bu sayede kayıtların ses seviyesinin test edilmesini sağlayan Meta, bambaşka bir özellikle daha karşımıza çıktı. Resmi WhatsApp hesabı tarafından yapılan açıklamaya göre artık gönderilerinizi karşı tarafa iletmeden de dinleyebileceksiniz.

Yeniden kayıt oluşturulabiliyor
Her ne kadar ses dalgaları kaydınızın ses seviyesini görmenizi sağlasa da, kaydın kalitesi hakkında fikir almanıza sebep olmuyordu. Bu sayede eğer gönderdiğiniz ses kaydına farklı bir gürültü veya duyulmamasını istediğiniz bir şey karıştıysa, kaydı dinledikten sonra anında silip yeniden bir başka bir ses kaydı oluşturabiliyorsunuz.

"Onlar hata değil, sadece prova"
WhatsApp yeni özelliği, ‘Onlar hata değil, sadece prova!’ şeklinde duyurdu ve yeni özelliğin hem Android hem de iOS platformuna gelen güncellemeyle sağlanacağını resmen belirtti. Şu an için sosyal medya hesaplarında bu özelliğe kavuştuğunu belirten kullanıcılar olsa da WhatsApp tarafından resmi çıkış tarihi hakkında bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@