banner163

Murat Atılgan Ortaokulu'nda büyük dönüşüm! Yepyeni bir okul oldu

Eskişehir'in köklü okullarından Murat Atılgan Ortaokulu'nda büyük değişim ve dönüşüm dikkat çekiyor. 

EĞİTİM 27.02.2024, 15:46 27.02.2024, 15:52
Murat Atılgan Ortaokulu'nda büyük dönüşüm! Yepyeni bir okul oldu

Eskişehir'de 1967 yılında beri hizmet veren, 1200 öğrenciye ve 90 personele sahip köklü okullarından Murat Atılgan Ortaokulu’nda Ağustos 2024 ayından bu yana büyük değişim yaşanıyor. Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Fatih Anadolu Lisesi’nden Murat Atılgan Ortaokuluna Ağustos ayında görevlendirilen Okul Müdürü Halil Turhan'ın önderliğinde Murat Atılgan Ortaokulu’nda geniş çaplı fiziki mekan iyileştirmelerinin yanı sıra, akademik  faaliyetler, sosyal, kültürel ve sportif çalışmalardaki artış da dikkat çekiyor. 

Ağustos ayından yarıyıl tatiline kadar yapılan çalışmalar kapsamında çok yoğun bir şekilde kullanılan, okulun 4. katında bulunan yıpranmış öğrenci ve personel tuvaletlerinin yıkılıp yenilendiği ifade edildi.

Okul bahçesi ve bina içerisinde kötü koku oluşturan kanalizasyon ve rögar sisteminin tamir edildiği, temizliğinin yapıldığı, modern ve kullanışlı yeni tuvaletlerinin yeniden yapılıp kısa süre içerisinde hizmete sunulduğu ifade edildi. 


 
Ayrıca, okul içerisindeki tüm koridorların duvar tadilatları yapılırken, yeni panolarla düzenlendi. Asansörün kesintisiz çalışma düzeninin sağlanırken,  öğrenciler için hem sportif faaliyetler hem de dersler için kız-erkek yeni soyunma-giyinme odalarının yapıldı.

5 aylık bir sürede okul baştan başa değişti

Öğrencilerin kullandığı merdivenlere güvenlik filelerinin kurulduğu, sınıf içi askılık ve panolarının yenilenerek çoğaltıldığı, bina içerisindeki tüm kapıların yenilendiği, okul dış cephe boyasının ve dış giriş kapılarının yenilendiği, tehlike arz eden tüm kapı ve pencere camlarının değiştirildiği, bina içi merdiven mermerlerinin yenilendiği, öğrenci kantin alanının tadilatı ve öğrencilerin masa ve sandalyelere oturarak ihtiyaçlarını giderilmesinin sağlandığı, çok amaçlı salona kapsamlı bir tadilat yapıldığı, öğretmenler odasının komple yenilendiği ve modern bir çalışma dinleme ortamının düzenlendiği, tüm çalışma bilgisayarlarının yenilendiği, 500 adet yeni öğrenci sıra ve masası sağlandığı, okulun tüm sportif malzemelerinin yenilendiği, okul içerisindeki ve dışarısındaki tüm yönlendirme tabelalarıyla okul isimliklerinin yenilendiği, dış binaya milli bayramlarda asılan Türk Bayrağımızın ve Atatürk posterinin yenilendiği ve bu çalışmaların 5 aylık bir sürede tamamlandığı ifade edildi. 

Akademik olarak öğrenci ders ve öğrenim çalışmalarının yeniden düzenlenip uygulandığı, sportif, kültürel, özellikle de öğrencilerin sosyal sorumluluk adına gelişimlerini sağlayan çalışmalarda yoğun olarak faaliyetlerin devam ettiği belirtiliyor. Tiyatro, müzik grupları ve halk dansları çalışmaları ile desteklenen öğrenciler, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gruplar kurarak çevre  bilincini geliştirmeden, hayvan haklarına, ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktan, yaşlı bakım evlerine ve daha birçok konuda toplum içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Sportif alanda da daha şimdiden belli branşlarda Eskişehir birinciliği, ikinciliği ve Türkiye ikinciliği derecelerini öğrencilerin kazandığı ifade edildi. 

Odunpazarı Kaymakamlığı, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve  Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile planlanan diğer çalışmaların da hız kesmeden sürdüğü belirtildi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@