banner163

Bakan Bilgin: "EYT'de çözüm aşamasına geldik"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'deki son duruma ilişkin, "Çözüm aşamasına geldik. Tamamlandığında kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasını yaptı.

EKONOMİ 23.09.2022, 14:59 23.09.2022, 15:09
Bakan Bilgin: "EYT'de çözüm aşamasına geldik"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara'da HAK-İş Konfederasyonu'nu ziyaret etti.

Bakan Bilgin ziyaret sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bilgin "EYT'te son durum ne?" sorusuna "Çözüm aşamasına geldik. Tamamlandığında kamuoyuyla paylaşacağız" cevabını verdi.

Bilgin'in konuşmasından öne çıkanlar:

Türkiye, dünyanın yaşadığı krizlerin etkisi altında. Aynı zamanda özellikle savaşın eklendiği bir tabloda Türkiye insanlık için çok önemli adımlar attı.

Türkiye'yi BM'nin merkezi konuma taşıyan yıldız haline getiren mesele Türkiye'nin oynadığı roldür. Tahıl koridorunun açılmasını sağlamıştır. 

Vergiyle ilgili bir sorun var. Vergi dilimlerindeki artışın ücretlerin yukarıya çekilmesini anlamsız hale getiren düzenlemeyi düzeltmek istiyoruz. 

Sözleşmeli personel meselesi Bakanlar Kurfulu'nda gündeme gelmedi. Biz hazırlığımız yaptık, Cumhurbaşkanımızla nihai değerlendirmeyi yaptıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız.

Kamudaki sözlemeli personele kadro

Bilgin, "Kapsam dışı kalan 90 bin civarında işçiyle ilgili çalışma tamam" dedi.

"Asgari ücrette artış ne olacak?" sorusuna "Aralık ayında çıkan tabloya göre bir değerlendirme yapacağız" cevabını verdi.

Asgari ücrette artış ne olacak?

Bilgin, "Asgari ücrette artış ne olacak?" sorusuna da "Aralık ayında çıkan tabloya göre bir değerlendirme yapacağız" yanıtını verdi.

Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@