Bitcoin'de sert düşüş!

Kripto para piyasası Bitcoin'deki sert düşüşü konuşuyor... Bitcoin ne kadar oldu?

EKONOMİ 26.11.2021, 21:28 26.11.2021, 22:10
Bitcoin'de sert düşüş!

Kripto paralar arasında önde gelen Bitcoin, hızlı yükselişi ve düşüşleriyle gündemde...  Geçtiğimiz aylarda oldukça yükselen Bitcoin'de şimdi düşüş konuşuluyor... 

Bitcoin ne kadar oldu? 55 bin doların altına geriledi

Ünlü borsa araştırmacılarından CoinMarketCap’e göre Bitcoin, günlük değerinde yüzde 6’dan fazla düşüş gösterdi, 55 bin doların altına geriledi. Bu verilerle Bitcoin’nin fiyatı 54.812 dolar iken, anlık olarak bu rakam 53.500’lere kadar gerilemiş durumda.

Bitcoin'in fiyatı 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar seviyesinde rekor kırmasının ardından Çin ve ABD'den gelen yaptırım haberleri ve kâr realizasyonlarının etkisi ile 55.300 dolar seviyesine kadar geriledimişti. 

10 Kasım tarihinde 69 bin dolar ile zirveyi gören Bitcoin 15 gündür düşüşünü sürsdürüyor. Bitcoin ile beraber diğer kripto paralarda da kayıplar görülüyor. 

Kripto para dünyasının en büyük oyuncusu Bitcoin bugün 59 bin dolardan 53 bin 500 dolara kadar geriledi. Bitcoin’de günlük düşüş yüzde 8’e yaklaştı.

Bitcoin, kasım ayında gördüğü 68 bin 991 dolarlık zirveden yüzde 22 oranında gerilemiş oldu. 

Diğerleri de düştü

Diğer büyük kripto para birimlerinden Ethereum da gün içerisinde yüzde 10'un üzerinde değer kaybederek 3 bin 950 doları gördü.

Litecoin’de ise günlük düşüş oranı yüzde 30’u geçti. Bir ara 413 doları göre Litecoin bugün 191 dolara kadar geriledi.

Ripple da yüzde 10'dan fazla düşüşle 0,9357 dolar seviyesine geriledi.

Bloomberg Galaksi Kripto Endeksi’nde günlük düşüş yüzde 7,5’e ulaştı.

Hindistan etkisi

Hindistan hükümeti, ülkede kripto paraların çoğunu yasaklamaya hazırlandığını açıkladı. Ancak kararın hangi kripto paraları kapsayacağı henüz bilinmiyor. Bazı kripto para birimlerinin ise blok zinciri (blockchain) teknolojisini sürdürmek için korunacağı düşünülüyor.

Bitcoin’nin bu kadar gerilemesinin altında elbette birkaç sebep yatıyor. Bunlardan biri ise hiç şüphesiz Çin merkez bankası tarafından yapılan açıklama. Kripto paralara karşıt olan Çin merkez bankası, yaptığı açıklamalar ve yaptırımlarla sürekli olarak Bitcoin’in değerlerini etkiliyor.

Yeni varyant da etkili oldu
Güney Afrika’da görülen yeni varyantın salgına dair endişeleri artırmasıyla risk iştahının azalması da bu hafta kripto paralarda ikinci değer kaybı dalgasını tetikledi.

Özellikle Eylül ayı sonlarında ÇHC’nin, devlet dairelerinden tüm kripto işlemlerini yasaklaması da, Bitcoin’i epey olumsuz etkilemişti. 

ABD’ deki vergi düzenlemesiyle gerilemişti
ABD Başkanı Joe Biden, kripto para vergi raporlama zorunluluğunu içeren altyapı yatırım paketini imzalaması hafta başında kripto paralarda sert satışlara neden olmuştu.
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@