banner163

Büyükerşen'den Gündoğdu açıklaması... İnşaatlara ne zaman başlanacak?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir beklenen Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde son durum ne? Büyükerşen'den açıklama geldi...

EKONOMİ 31.01.2022, 13:26
Büyükerşen'den Gündoğdu açıklaması... İnşaatlara ne zaman başlanacak?

Eskişehir'in en sıkıntılı mahallelerinden Gündoğdu Mahallesi'nde yıkım çalışmaları devam eden Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den yeni bir açıklama geldi... 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Gündoğdu Mahallesi sınırları içinde bulunan Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında metruk durumda olan ya da uzlaşma sağlanan vatandaşlara ait 21 yapının yıkım işlemlerine devam edildiği belirtildi. 

"Yıkım çalışmaları bitince inşaata başlanacak"

470 hak sahibi ile uzlaşma görüşmelerinin tamamlandığı proje alanında, imar uygulama işlemleri sonrasında 744 daire ve 36 işyeri yer alacağı ifade edildi. Proje için, ayrık nizam 5 katlı yapılar tasarlandığı, aydınlık, ferah daire seçeneklerinin yanı sıra her daireye bir otopark alanı planlanan yapı adası içinde siteye ait peyzaj, çocuk oyun alanları, yürüyüş yollarının olacağı Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi inşaat aşamasına yapılan yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla başlanacağı belirtildi. 

Proje kapsamında çalışmaların sürdüğünü belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Gündoğdu-1 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında; konut-ticaret karma kullanımlı yapı adalarının dışında, kültürel tesis ve ilkokul alanı da bulunuyor. Ayrıca söz konusu bölgede ıslah çalışmalarına da başlanacak olan Porsuk Çayı kenarına paralel 31500 metrekare büyüklüğünde park alanı da belediyemiz tarafından yapılarak, tüm hemşerilerimizin kullanımına sunulacak. Projemiz tamamlandığında Gündoğdu Mahallemiz çok daha modern ve konforlu bir semt olacak" diye konuştu. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@