banner163

Ekrem Birsen: Geçici değil, acil çözüm bekliyoruz

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen'den açıklama...

EKONOMİ 04.02.2022, 14:54
Ekrem Birsen: Geçici değil, acil çözüm bekliyoruz

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen yaptığı açıklamada, "Son günlerde esnaf ve sanatkârlarca üretilen mal ve hizmetlerin maliyetlerine gelen artışlar neticesinde esnaf sanatkarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda bazı fiyat tarifelerinde artışa gidilmiştir. Bunlardan biri simit, poğaça ve benzeri unlu mamuller olmuştur. Ekmek fiyatlarına gelen zammın ardından, elektrik, doğalgaz, un, susam ve benzeri girdilerde önemli artış yaşanan simit ve benzeri unlu mamullerin fiyatlarında da artışa gidilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Ticaret Odasının simit fiyatlarında yapmış olduğu artışın ardından şehir genelinde yeknesaklık sağlanması açısında esnafımızdan gelen talepler doğrultusunda birliğimiz tarafından da simit ve benzeri ürünlerin fiyatında artışa gidilmiştir" dedi. 

Birsen, "Esnaf ve sanatkarlarımız yaşadığımız yüksek enflasyon koşullarında büyük zorluklar yaşamaktadırlar. Özellikle asgari ücret zammı ve enerji fiyatlarına gelen yüksek artışlar esnaf ve sanatkarlarımızı zorlamaktadır. Özellikle satılan ürünlerin artan fiyatlar nedeniyle yerine yeniden konulmasında yaşanan sıkıntılar, sermayenin daralması gibi etkenler esnaf sanatkarlarımız için önemli sorunlar haline gelmiştir. Bu nedenle yüksek fiyat artışları ve enflasyon ortamı ile mücadele için geçici çözümler yerine, acil olarak kapsamlı bir şekilde enflasyonla mücadele programları, daha etkin ve net çalışmaların hayata geçirilmesi gerekmektedir" diye konuştu. 

Birsen, "Üretilen mal ve hizmetlerin maliyetlerini oluşturan kalemlerdeki fiyat artışlarının bu şekilde devam etmesi halinde önümüzdeki zamanda esnaf ve sanatkarlarımızın emeğinin hakkını karşılayabilmek amacıyla satış fiyatlarında artışlara devam edilmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle hükümetimizden enflasyon ile ilgili çalışmalarını hızlandırarak bir an önce çözüm üretilmesi konusunda destek bekliyoruz" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@