Eskişehir'de EYT sevinci! SGK'da büyük yoğunluk

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT ile ilgili verdiği müjdeli haber ve yaş sınırının kalktığını açıklaması Eskişehir'de de sevinçle karşılandı. Emeklilik hakkına kavuşan vatandaşlar SGK'ya akın etti.

EKONOMİ 29.12.2022, 13:55 29.12.2022, 14:12
Eskişehir'de EYT sevinci! SGK'da büyük yoğunluk

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) vatandaşların beklediği müjdeli haberin dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından bugün sabahın erken saatlerinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Eskişehir İl Müdürlüğü binası önünde de uzun kuyruklar oluştu. Açıklanan kararı sevinçle karşılayan vatandaşlar kararı yeni yıl hediyesi olarak değerlendirildi.

Merakla beklenen EYT kararı dün akşam itibariyle açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kararla, 2 milyon 250 bin vatandaşın beklediği EYT müjdesi verilmiş oldu, yaş sınırı kalktı. Karar sonrası, sabahın erken saatlerinden itibaren belirlenen şartları taşıyan vatandaşlar Odunpazarı ilçesi Arifiye Mahallesi'ndeki SGK İl Müdürlüğü binası önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

Karar sonrası büyük mutluluk yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar karardan büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. 



“Çok büyük bir yeni yıl hediyesi oldu”

Şennur isimli vatandaş, “Uzun zamandır çalışmıyorum. Güzel haberi aldık. Az bir günüm kalmıştı, borçlanma yapmam gerekiyor, onun için buradayım. Kısmetse emekli olacağım inşallah. Mutluyum tabii mutlu olmaz mıyım, yıllardır beklediğimiz haberi dün akşam yılın son günlerinde yeni yıla girmeden aldık. Benim için çok büyük bir yeni yıl hediyesi oldu. Bütün EYT’liler için büyük bir yeni yıl hediyesi oldu" dedi. 

“Mükemmel bir karar, çok sevindim"

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinden gelen Hidayet Koca, kararın mükemmel olduğunu belirterek, “Mükemmel bir şey, çok mükemmel. Yaş 58 gözüküyordu 47’ye düştü. Sevindim çok sevindim. Millet adına çok sevindim. Ben buraya sabah 06.00’da geldim. Ani bir açıklama oldu, galiba bilgisayar sistemi çökmüş. Planlı bir açıklama olsaydı daha iyi olurdu, bunlar yaşanmazdı ve bekleme olmazdı. Bence normal sistem de çökebilir sırada da bekleyebiliriz. Sonuçta bir karşılığı var" dedi. 

SGK Eskişehir İl Müdürlüğüne dilekçe vermeye gelen 42 yaşındaki Selda Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kararla mutlu olduğunu anlattı.

Borçlanma için bir ay önce de kuruma geldiğini ancak EYT çıkmaz düşüncesiyle vazgeçtiğini aktaran Yıldız, "O zaman borçlanmamıştım. Şimdi karar çıkınca bu sırayı çekmek zorundayız. İnşallah da yetişiriz" dedi. 

"8 yıldır beklediğim emekliliğe kavuşuyorum, mutluyum"

Rahmi Şahin de 8 yıldır beklediği emekliliğe kavuşacak olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Er de olsa geç de olsa gelecek. Sigorta başlangıcım 1989. Prim günüm 8 bin 577. Başvurumuzu yapacağız." dedi.

43 yaşındaki Ayşegül Üstünbaş, EYT düzenlemesinde yaş sınırı konulmamasını özellikle çalışamayan çocuklu kadınlar için faydalı olacağını vurguladı.

42 yaşındaki Haldun Bayrak da e-devlet sisteminde yoğunluk olduğunu dile getirerek, "Sabahın erken saatlerinden itibaren soğuk havaya rağmen bekliyoruz. Giriş yapamadık. Yapacak bir şey yok. 1997 yılı sigorta girişliyim. Günüm dolu, sadece bu kararı bekliyorduk. Biraz geç bir karar ama hakkımızda hayırlısı olsun" dedi. 


 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@