banner163

İnönü Belediyesi'nin projesi büyüyor... İnönü'de çiftçilerin içi rahat

Eskişehir'de, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'un 2018'de başlattığı ve bölgedeki çiftçiler için hayati önem taşıyan proje büyüyor. Bölgedeki tek merkezdeki keklik popülasyonu giderek artıyor.

EKONOMİ 13.06.2022, 14:18 13.06.2022, 14:26
İnönü Belediyesi'nin projesi büyüyor... İnönü'de çiftçilerin içi rahat

Eskişehir'de, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt tarafından 2018 yılında Fen İşleri Şantiyesinde temelleri atılan ve bölgedeki alanında tek olma özelliğini taşıyan Keklik Üretim Merkezi'nde üretimi yapılan kekliklerin sayısı her geçen gün daha da artıyor.

Sünenin düşmanı keklikler bölgedeki çiftçilere umut oldu 

Çiftçilerin korkulu rüyası süne gibi zararlılarla en önemli mücadele araçlarından olan kekliklerin bölgedeki sayısının artması ilçedeki çiftçilere büyük fayda sağlıyor. İnönü ve çevresindeki bölgede çiftçiler keklik popülasyonunun artırması ile tarlalarında üretimin arttığını ve süne gibi zararlılarla mücadelede çok önemli bir destek gördüklerini ifade ediyor. 

Yüzlerce keklik üretildi, doğaya salındı 

İnönü Belediyesi Fen İşleri Şantiyesinde 150 yumurta ile başlanan ve şu anda erkek, dişili 400 keklik kapasitesine sahip üretim merkezinde kuluçka döneminde bulunan 500 yumurtanın da 300’ünden çıkan keklikler zirai mücadele ve doğal dengeye katkı sağlamak amacı ile yetiştirildikten ilçe sınırları içerisinde doğaya salınıyor.

Ücretsiz keklik dağıtımına başlanacak 

İnönü Belediye Başkanlığına ait sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, vatandaşların da büyük ilgi duyduğu keklik üretimine talep edilmesi halinde İnönü Belediyesi keklik üretim merkezinden yakında ücretsiz olarak keklik dağıtımına başlanacağı duyuruldu.

Zirai mücadele ve doğal dengenin oluşması için verilen katkıdan İnönülü vatandaşlar ve üreticiler de, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’a teşekkür etti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@