Japonya da Bayraktar TB2'nin peşinde... Türkler yapıyor be!..

Teknoloji devi Japonya, Türkiye'nin gururu "Bayraktar TB2 SİHA"ları almanın peşine düştü... Görüşmeler başladı.

EKONOMİ 07.04.2023, 13:01 07.04.2023, 13:05
Japonya da Bayraktar TB2'nin peşinde... Türkler yapıyor be!..

Türkiye'de üretilen silahlı insansız hava araçlarına yurt dışından talepler artarak devam ediyor. Teknoloji devi Japonya'nın da, "Bayraktar TB2 SİHA"yı deneme amaçlı kullanacağı ve testlere tabi tutacağı belirtildi.

TRTHaber'in haberine göre, Japonya ulusal basınında Japonya Savunma Bakanlığı'nın Türkiye'den "Bayraktar TB2 SİHA"ları almak için harekete geçtiği haberleri yer aldı. 

çıkan haberlere göre, "Bayraktar TB2"nin, Karabağ ve Ukrayna savaşlarındaki başarısı sonrası, Japon ordusunun bu alandaki tercih listesine girdiği kaydedildi.

Basında, Japonya Savunma Bakanlığı'nın 2023 mali yılı bütçesi kapsamında, "Bayraktar TB2 SİHA"yı deneme amaçlı kullanacağı ve Japon Kara Öz Savunma Kuvvetleri tarafından testlere tabi tutulacağı yer aldı.

Testlerin başarılı olması durumunda, Japonya'nın yüksek miktarlarda "Bayraktar TB2 SİHA" siparişi vermesi ve bu alanda BAYKAR ile iş birliği gerçekleştirmesi bekleniyor.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi de BAYKAR'ı ziyaret etmişti 

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro da, 1 Nisan'da BAYKAR'ı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile bir araya gelmişti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@